ΚΚΕ για ΠτΔ: Η συζήτηση δεν έχει σχέση με τα λαϊκά προβλήματα – Εξυπηρετεί το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα
«Ο ρόλος του συγκεκριμένου θεσμού είναι να επικυρώνει τις εκάστοτε αντιλαϊκές κυβερνητικές αποφάσεις, όπως άλλωστε έκαναν τόσο οι 'προοδευτικοί' όσο και οι 'συντηρητικοί' Πρόεδροι», τονίζει το ΚΚΕ
Τη συζήτηση σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, που βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής ατζέντας, σχολιάζει δηκτικά το ΚΚΕ, υποστηρίζοντας πως «καμία σχέση δεν έχει με τις αγωνίες και τα προβλήματα του λαού, γι’ αυτό άλλωστε και υπερπροβάλλεται από τα αστικά κόμματα που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση».
«Είναι φανερό ότι η όλη συζήτηση σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας αφενός υπηρετεί τις διεργασίες αναπαλαίωσης του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος, αφετέρου αποκρύπτει ότι ρόλος του συγκεκριμένου θεσμού είναι να επικυρώνει τις εκάστοτε αντιλαϊκές κυβερνητικές αποφάσεις, όπως άλλωστε έκαναν τόσο οι ‘προοδευτικοί’ όσο και οι ‘συντηρητικοί’ Πρόεδροι, με τη στήριξη και εκείνων των κομμάτων, που εξυμνούν τον θεσμό ως ‘προπύργιο δημοκρατίας’», σημειώνει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ.
Και υπογραμμίζει ότι πρόκειται για μια συζήτηση «που καμία σχέση δεν έχει με τις αγωνίες και τα προβλήματα του λαού, γι’ αυτό άλλωστε και υπερπροβάλλεται από τα αστικά κόμματα που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση».
ΚΚΕ: «Όχι» στον θεσμό της ΠτΔ, όχι και στην πρόταση Χαρίτση για Ράμμο
Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ, τις προηγούμενες εβδομάδες, είπε «όχι» στην πρόταση της Νέας Αριστεράς για τον Χρήστο Ράμμο ως υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Η άρνηση αυτή, ωστόσο, συνδέεται με την πάγια θέση του Περισσού για τον θεσμό, καθώς διαχρονικά έχει την άποψη ότι ο/η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απλά επικυρώνει το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, ανεξαρτήτως πολιτικού προσήμου του προσώπου που τον υπηρετεί.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στη Βουλή για το θέμα, είχε υπογραμμίσει, μάλιστα, πως «η στάση του ΚΚΕ είναι πεντακάθαρη: Θα καταψηφίσει οποιαδήποτε πρόταση έρθει, γιατί θεωρούμε ότι ο θεσμός του Πρόεδρου της Δημοκρατίας είναι κατ’ εξοχήν αντιλαϊκός θεσμός».
- NBA Playoffs 2026: Στη μάχη για 35,7 εκατ. δολάρια – Γιατί για κάποιους σταρ είναι «ψιλά»
- Κοινωνικός τουρισμός: Ξεκινούν την Τρίτη οι αιτήσεις – Ποιοι δικαιούνται το voucher
- Μπρους Γουίλις: 41 εκατ. δολάρια πουλήθηκε η θρυλική έπαυλη που έζησε με την Έμα Χέμινγκ
- Τι είπε ο Ιτούδης για την ήττα από τη Μονακό και τα play offs της Euroleague
- Θεσσαλονίκη: Ανήλικη κατήγγειλε τον βιασμό της από 21χρονο μετά από κατανάλωση αλκοόλ
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό για το φινάλε της Β’ φάσης του πρωταθλήματος
- Γερμανία: Ένας νεκρός, τέσσερις σοβαρά τραυματίες από έκρηξη υπόγειας διάβασης
- Τουρκία: «Ζω γιατί η σφαίρα χτύπησε φίλη μου που ήταν μπροστά» – Νωπός ο εφιάλτης από την επίθεση σε σχολείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442