Υπερδνειστερία: Χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό μετά το κλείσιμο της στρόφιγγας του ρωσικού αερίου
Η Υπερδνειστερία, φιλορωσική οντότητα που έχει αποσχισθεί από τη Μολδαβία, υφίσταται τις συνέπειες της διακοπής της ροής φυσικού αερίου από τη Gazprom
Η Υπερδνειστερία, αποσχισθείσα από τη Μολδαβία περιοχή, διέκοψε την παροχή θέρμανσης και ζεστού νερού στα νοικοκυριά, αφού η Ρωσία σταμάτησε την παροχή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας.
«Δεν υπάρχει θέρμανση ή ζεστό νερό», δήλωσε τηλεφωνικά υπάλληλος της τοπικής ενεργειακής εταιρείας Tirasteploenergo από την Τιράσπολ, την κύρια πόλη της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας της Υπερδνειστερίας. Σημείωσε ακόμα ότι δεν γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει η κατάσταση.
Η Υπερδνειστερία είναι φιλορωσική οντότητα που αποσπάστηκε από την υπόλοιπη Μολδαβία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991
Η Υπερδνειστερία είναι φιλορωσική οντότητα που αποσπάστηκε από την υπόλοιπη Μολδαβία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991. Στο στενό κομμάτι γης των 1.350 τετραγωνικών μιλίων, όπου ζουν περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι – οι περισσότεροι ρωσόφωνοι – η Μόσχα διατηρεί 1.500 στρατιώτες.
Η Υπερδνειστερία λάμβανε ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας, αλλά η ροή διακόπηκε την Τετάρτη με τη λήξη της συμφωνίας διαμετακόμισης μεταξύ των δύο εμπόλεμων χωρών.
Οδηγίες επιβίωσης
Μια δήλωση στην ιστοσελίδα της εταιρείας ενέργειας ανέφερε ότι οι διακοπές στη θέρμανσης τέθηκαν σε ισχύ στις 7 το πρωί τοπική ώρα την Τετάρτη, αλλά ορισμένες εγκαταστάσεις όπως τα νοσοκομεία εξαιρέθηκαν.
Η εταιρεία προέτρεψε τους κατοίκους να ντύνονται ζεστά, να συγκεντρώνουν τα μέλη της οικογένειας μαζί σε ένα μόνο δωμάτιο, να κρεμούν κουβέρτες ή χοντρές κουρτίνες στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες και να χρησιμοποιούν ηλεκτρικές θερμάστρες.
«Απαγορεύεται η χρήση σόμπας αερίου ή ηλεκτρικής κουζίνας για τη θέρμανση του διαμερίσματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τραγωδία», ανέφερε η εταιρεία.
Η Gazprom πρόκειται να σταματήσει από σήμερα τις παραδόσεις αερίου και στη Μολδαβία, στο πλαίσιο μιας οικονομικής διένεξης μ’ αυτή την πρώην σοβιετική δημοκρατία, η οποία επανεξέλεξε μια φιλοευρωπαία πρόεδρο.
- «Καρφιά» από τη σύζυγο του Χολμς μετά την αποχώρηση από τον Παναθηναϊκό: «Σεβαστείτε το όνομα του…» (pic)
- Μυστήριο με διαγραμμένα βίντεο του Λευκού Οίκου στο X – «Θα εκτοξευθεί σύντομα, σωστά;»
- Οι τρεις μνηστήρες για τον Ολίσε, η κλειστή πόρτα της Μπάγερν και το κλειδί των 200 εκατ. ευρώ
- Βουλιαγμένη: Πότε θα γίνει η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του 34χρονου δύτη
- «Η αλήθεια είναι»: Το νεοελληνικό έργο του Δημήτρη Δημητριάδη στο Θέατρο 104
- Διακοπές στην Τήνο: Ο απόλυτος οδηγός για να ζήσεις μία αυθεντική εμπειρία διαμονής στο νησί
- Από τον απομονωτιστή Βανς στο «γεράκι» Ρούμπιο – Ο πόλεμος στο Ιράν φουντώνει τη μάχη διαδοχής του Τραμπ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442