Τρίποντο «ανάσα» για την Χόστελ Κίελ (4-1) – «Πάρτι» για Μάιντζ (1-3) και Βέρντερ (4-1)
Νίκη τεράστιας βαθμολογικής σημασίας για την Χόστελ Κίελ με 4-1 επί της Άουγκσμπουργκ, άνετες νίκες για Μάιντζ (1-3) και Βέρντερ Βρέμης (4-1) επί των Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Ουνιόν Βερολίνου αντίστοιχα
Τεράστιο τρίποντο για την Χόστελ Κίελ με 4-1 επί της Άουγκσμπουργκ για την 15η αγωνιστική στην Bundesliga, ενώ Μάιντζ (1-3) και Βέρντερ Βρέμης (4-1) συνέχισαν με νίκες κόντρα σε Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Ουνιόν Βερολίνου αντίστοιχα.
«Στοπ» στο αρνητικό της σερί έβαλε η Χόστελ Κίελ μετά την εντός έδρας νίκη με 4-1 κόντρα στην Άουγκσμπουργκ. Οι φιλοξενούμενοι αν και προηγήθηκαν με τον Κλοντ – Μορίς στο 5’ δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν τον αγώνα και οι παίκτες του Ραπ, αρχικά ισοφάρισαν με τον Ρόσεμπουμ (12’) και ολοκλήρωσαν την ανατροπή με τον Χάρες στο 32’. Μάλιστα ο 22χρονος πέτυχε και δεύτερο τέρμα στην συνάντηση, τρία λεπτά αργότερα. Το 4-1 ήρθε από τον Μαχίνο στο 39΄ ενώ το τελικό 5-1 ήρθε και πάλι από τον Ιάπωνα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του δεύτερου μέρους.
Παράλληλα, παρά την αποβολή του Αμίρι στο 22’, η Μάιντζ δεν φάνηκε να δυσκολεύεται στην έδρα της Άιντραχτ και επικράτησε με 3-1. Το σκορ άνοιξε στο 15΄ με αυτογκόλ του Σάντος, ενώ ο Νέμπελ έκανε το 2-0 υπέρ των φιλοξενούμενων στο 27’. Μάλιστα ο Γερμανός επιθετικός πέτυχε και το τρίτο γκολ της ομάδας του στο 58’ και ουσιαστικά «κλείδωσε» την νίκη για την Μάιντζ. Το γκολ της τιμής για την Άιντραχτ και το τελικό 3-1 σημείωσε ο Κρίστενσεν στο 75΄.
H βαθμολογία μετά τους πρώτους αγώνες του Σαββάτου (21/12):
Η Αλ Νασρ νίκησε 4-2 εκτός έδρας την Αλ Σαμπάμπ και πλησίασε ακόμη περισσότερο τον τίτλο, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνει ένα ιστορικό ορόσημο και να... απαντά στο πικάρισμα της αντίπαλης εξέδρας.
Νέος σοβαρός τραυματισμός για τον άτυχο Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος αποχώρησε από την προπόνηση της Πέμπτης (7/5) και οι εξετάσεις έδειξαν πως υπέστη ξανά ρήξη χιαστού.