Μπενιαμίν Νετανιάχου: Φοβάται μη συλληφθεί λόγω του εντάλματος του ΔΠΔ – Δεν θα ταξιδέψει στο Άουσβιτς
Εκτός από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ούτε και ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις στο Άουσβιτς
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν θα ταξιδέψει στην Πολωνία για να παραστεί στις εκδηλώσεις του επόμενου μήνα για την 80ή επέτειο της απελευθέρωσης του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς, υπό τον φόβο ότι θα συλληφθεί λόγω του εντάλματος που έχει εκδοθεί εις βάρος του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
Νέος «πονοκέφαλος» για τον Νετανιάχου
Η μεγάλη εκδήλωση στην Πολωνία έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί κατά τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος στις 27 Ιανουαρίου και σε αυτή αναμένεται να παρευρεθούν δεκάδες ηγέτες και αρχηγοί κρατών, συμπεριλαμβανομένου του βασιλιά Καρόλου.
Δείτε σχετική ανάρτηση:
⚡BREAKING:
Israeli PM Netanyahu will not attend the ceremony marking the 80th anniversary of Auschwitz’s liberation in Poland, reportedly fearing arrest over The Hague warrant [ICC arrest warrant]. pic.twitter.com/bKlYvwV6LK
— Suppressed News. (@SuppressedNws) December 20, 2024
Η Πολωνία έχει δηλώσει ότι θα εφαρμόσει το ένταλμα σύλληψης για τον Νετανιάχου
Σύμφωνα με την πολωνική εφημερίδα Rzeczpospolita, οι ισραηλινές αρχές δεν έχουν επικοινωνήσει με Πολωνούς ομολόγους τους σχετικά με τα ισραηλινά πολιτικά πρόσωπα που θα παρευρεθούν στην εκδήλωση και αξιωματούχοι στη Βαρσοβία πιστεύουν ότι ο λόγος σχετίζεται με τη στάση της Πολωνίας που έχει δηλώσει ότι θα εφαρμόσει το ένταλμα σύλληψης του ΔΠΔ κατά του Νετανιάχου.
Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ δεν σκοπεύει να παραστεί στην εκδήλωση.
Το ΔΠΔ εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Νετανιάχου, του πρώην υπουργού Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ και του επικεφαλής της ένοπλης πτέρυγας της παλαιστινιακής Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Αλ Τσαντίρι Νιουζ»: Ο Λάκης Λαζόπουλος επιστρέφει απόψε στις 21.00 στο MEGA
- Καταδίκη Αυστραλής συγγραφέα για ερωτικό μυθιστόρημα που κρίθηκε ως υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων
- Γιώργος Γεωργακάκης: Πέθανε ξαφνικά ο πρώην πρωταθλητής ακοντισμού – Θλίψη στο Ηράκλειο
- Δύο χρόνια Μεντιλίμπαρ: «Ο Ολυμπιακός ήταν μια από τις καλύτερες αποφάσεις της αθλητικής ζωής μου» (vid)
- Γάζα: Τουλάχιστον 2.842 Παλαιστίνιοι εξαϋλώθηκαν εξαιτίας θερμοβαρικών όπλων που χρησιμοποίησε το Ισραήλ
- Οι οικονομικές απαιτήσεις του Χέιζ-Ντέιβις και ο Κέντρικ Ναν





