Αρκάς: Η εορταστική καλημέρα της Πέμπτης
Ο Αρκάς σε γιορτινό χριστουγεννιάτικο κλίμα.
Ο Αρκάς στέλνει την καλημέρα του πάντα στο κλίμα των ημερών, όπως συνηθίζει τις τελευταίες ημέρες.
Συγκεκριμένα στο σημερινό σκίτσο βλέπουμε τον Θανασάκη με έναν φίλο του να λε συζητούν: «Θανασάκη, στολίσατε το δέντρο;» και εκείνος απαντά «Ου, τώρα, από πέρυθι!» και συνεχίζει να λέει με στόμφο: «αλλά η μαμά μου, λέει ότι φέτοθ, όθο και να κλαίω, θα το κθετολίθουμε μετά τιθ γιορτεθ».

Η ιστορία του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και το έθιμο στολισμού του
Η ιστορία φέρεται να ξεκινά από τον 8ο αιώνα, όταν ο Άγιος Βονιφάτιος θέλησε περί το 750 να εξαλείψει την μέχρι τότε αποδιδόμενη ιερότητα των ειδωλολατρών στη βελανιδιά, αντικαθιστώντας την με το έλατο .
Έχει εκφραστεί όμως και η άποψη ότι το έθιμο έχει Βυζαντινή προέλευση. Σύμφωνα με αυτή, ο Αναστάσιος Α’ το 512 έχτισε στη Συρία έναν ναό με δύο ορειχάλκινα δέντρα.
Στολίδια, γιρλάντες, κορδέλες, λαμπιόνια
Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο έχει επικρατήσει να είναι ένα αειθαλές, κωνοφόρο δέντρο και ο στολισμός του αποτελεί παράδοση για τις μέρες των Χριστουγέννων. Στολίζεται με διάφορα στολίδια, γιρλάντες, κορδέλες, λαμπιόνια.
Παλαιότερα αντί για λαμπιόνια τοποθετούσαν αληθινά κεριά.Ένα άγγελος ή ένα αστέρι τοποθετούνται στην κορυφή του δέντρου συμβολίζοντας το αστέρι της Βηθλεέμ που οδήγησε τους μάγους ή τους αγγέλους που προστάτεψαν το Θείο βρέφος εκείνη την Άγια νύχτα.
Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα το έθιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρο το έφεραν οι Βαυαροί και στολίστηκε για πρώτη φορά στην χώρα μας στα ανάκτορα του βασιλιά Όθωνα το 1833. Αρχικά στολίστηκε στα ανάκτορα του Ναυπλίου και εν συνεχεία στην Αθήνα, όπου οι κάτοικοι έκαναν ουρές για να το θαυμάσουν.
- Market Pass: Οι δικαιούχοι, τα ποσά και τα εισοδηματικά κριτήρια
- Ο Γκουαρδιόλα προτίμησε να δει αγώνα Γ’ κατηγορίας αντί τη ματσάρα Παρί – Μπάγερν! – Πώς το εξήγησε
- «Είναι απούσα, δεν δικαιούται να μιλάει» – Πυρά από το δικηγόρο του 89χρονου στην κόρη του
- Ακλόνητος στον θρόνο της FIFA: Ο Ινφαντίνο ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το 2027
- Ο Τραμπ αυξάνει δασμούς στην ΕΕ κατά 25% στα οχήματα – Την κατηγορεί ότι δεν τηρεί την εμπορική συμφωνία
- Κουβανός μετανάστης πέθανε σε κέντρο κράτησης της ICE υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες
- «Να ξεσπάσω σε κλάματα;» – Το πιθανό σημείωμα αυτοκτονίας του Τζέφρι Έπσταϊν φυλάσσεται μυστικά
- Drones, ρομπότ και AI: Αρκεί η τεχνολογία για να προετοιμαστούμε για τον πόλεμο του μέλλοντος;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)























![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts του μήνα [Μάιος 2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/caleb-woods-Ylpj5__rAQw-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442