Ακόμα μία διαβολοβδομάδα για την Euroleague, η οποία θα είναι εβδομάδα αποδείξεων για τον Παναθηναϊκό, μετά την κάκιστη εικόνα του το τελευταίο διάστημα.
Οι «πράσινοι» υποδέχονται στο ΟΑΚΑ την Αρμάνι Μιλάνο (21:15, NovaSports Prime) για τη 16η αγωνιστική της Euroleague, πριν ολοκληρώσουν τον πρώτο γύρο της διοργάνωσης δύο μέρες αργότερα, φιλοξενώντας την Μπασκόνια.
Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν προέρχεται από δύο συνεχόμενες πολύ βαριές ήττες από Παρτίζαν στο Βελιγράδι (91-73) και Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη (93-67), οι οποίες προβλημάτισαν έντονα τόσο τον κόσμο, όσο και αυτούς που απαρτίζουν την ομάδα.
Ο Παναθηναϊκός ψάχνει το 2/2 το οποίο μοιάζει σχεδόν επιβεβλημένο για να ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο σε μία κάποια καλή θέση στην κατάταξη. Επίσης χρειάζεται για να δώσει ψυχολογία στους πράσινους. Απέναντι στον Παναθηναϊκό θα βρεθεί η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Euroleague.
Η Αρμάνι ξεκίνησε άσχημα τη χρονιά έχοντας ρεκόρ 3-6 μετά τις πρώτες 9 αγωνιστικές, όμως από τότε έχει έξι συνεχόμενες νίκες, το μεγαλύτερο ενεργό σερί σε ολόκληρη τη διοργάνωση. Μάλιστα, στην προηγούμενη αγωνιστική πέρασε σαν «σίφουνας» από τη Βαρκελώνη (81-94), ενώ στο διάστημα αυτό του καλού σερί έχει περάσει και από τις έδρες των Φενέρμπαχτσε και Παρτιζάν.
Οι απουσίες στο Παναθηναϊκός – Αρμάνι
Όσον αφορά στα αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Μάριους Γκριγκόνις. Αμφίβολοι είναι και οι Ιωάννης Παπαπέτρου, Κέντρικ Ναν, που δεν προπονήθηκαν την προηγούμενη του αγώνα (16/12), ο πρώτος λόγω ίωσης και ο δεύτερος για να προφυλαχθεί μετά τον τραυματισμό του στο Λαύριο.
Ο Αταμάν εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία του πως θα έχει αμφότερους διαθέσιμους, αν και αυτό θα κριθεί ανήμερα της αναμέτρησης. Για την Αρμάνι, πιθανότατα εκτός θα μείνει ο Τζος Νίμπο, που είναι εδώ και καιρό τραυματίας.
Τα όσπρια επιστρέφουν δυναμικά στο παγκόσμιο διατροφικό προσκήνιο ως μια διατροφική επιλογή υψηλής αξίας για την υγεία, τη μακροζωία και την καθημερινή ευεξία.
Τις Παρασκευές 20, 27 Φεβρουαρίου και 6 Μαρτίου, αλλά και τα Σάββατα 14, 21, 28 Μαρτίου και 4 Απριλίου, ο Μανώλης Μητσιάς και η Βίκυ Καρατζόγλο δίνουν «Ραντεβού στο Άλσος».
Ο προπονητής της Εθνικής Σερβίας Ντούσαν Αλιμπίγιεβιτς γνωστοποίησε τα ονόματα των παικτών του ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2027.