Προϋπολογισμός 2025: Υπερψηφίστηκε με 159 «ναι»
Ολα όσα είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί στις ομιλίες τους για τον προϋπολογισμό - Οι παρεμβάσεις για τις τράπεζες και τα μέτρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους
Με 159 «ναι» ψηφίστηκε επί της αρχής από την Ολομέλεια της Βουλής ο προϋπολογισμός για το 2025. «Όχι» ψήφισαν 139 βουλευτές, ενώ με μεγάλη πλειοψηφία υπερψηφίστηκαν οι αμυντικές δαπάνες. Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο Αντώνης Σαμαράς.
Συγκεκριμένα υπέρ των δαπανών των υπουργείων και του συνόλου του προϋπολογισμού ψήφισαν οι 155 της ΚΟ της ΝΔ και 4 ανεξάρτητοι βουλευτές: ο προερχόμενος από τη ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης και οι πρώην Σπαρτιάτες, Χάρης Κατσιβαρδάς, Γιώργος Ασπιώτης, Μιχάλης Γαυγιωτάκης.
Παράλληλα η Βουλή ενέκρινε με ευρύτατη συναίνεση τις δαπάνες του υπουργείου Άμυνας, καθώς θετικά ψήφισαν 258 βουλευτές έναντι 41 που καταψήφισαν. Συνολικά από τις 9 κοινοβουλευτικές ομάδες μόνο η ΝΕΑΡ και το ΚΚΕ καταψήφισαν.
Επίσης, μεγάλη πλειοψηφία έλαβαν και τα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Υπενθυμίζεται επίσης πως ο πρώην πρωθυπουργός και ανεξάρτητος πια βουλευτής Αντώνης Σαμαράς απείχε από την ψηφοφορία.
Δείτε όλα όσα έγιναν
- Η Φιορεντίνα προτείνει να επενδύσει συν 30 εκατ. και θέλει το «Αρτέμιο Φράνκι» για 90 χρόνια (vid)
- «Η σιωπή δεν προστατεύει» – Νέα εποχή για τον ουκρανικό στρατό, νέες δοκιμασίες για τον Ζελένσκι
- Πώς αισθάνεται ένας αδέσποτος σκύλος; Η επιστήμη δίνει μια πιο σύνθετη απάντηση
- Μπάρμπαρα Χάτον: Η δισεκατομμυριούχος συλλέκτρια κοσμημάτων, η κληρονομιά στα 21 και οι 7 ατυχείς γάμοι
- Και επίσημα ο Γεντβάι στην Αλ Σαμπάμπ (pic)
- Greeks Most Pessimistic in Eurozone on Inflation, Growth, ECB Says
- Εξωδικαστικός μηχανισμός: Ανοίγει τη Δευτέρα – Οι κρίσιμες λεπτομέρειες
- Ελληνική οικονομία: Η επόμενη «μάχη» μετά το δημόσιο χρέος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442