Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ ελπίζει οι νέες αρχές στη Συρία να μην «εξομαλύνουν» τις σχέσεις τους με το Ισραήλ
Η Χεζμπολάχ έχασε τη διαδρομή εφοδιασμού της μέσω της Συρίας μετά την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ πριν από σχεδόν μια εβδομάδα μετά την αστραπιαία επίθεση των ισλαμιστών ανταρτών
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου εξέφρασε την ελπίδα σήμερα ότι οι νέες συριακές αρχές, που ανέτρεψαν τον σύμμαχό του Μπασάρ αλ Άσαντ, «δεν θα εξομαλύνουν» τις σχέσεις τους με το Ισραήλ, άσπονδο εχθρό του φιλοϊρανικού κινήματος.
Ο Ναΐμ Κάσεμ «εξέφρασε την επιθυμία» η νέα διοίκηση στη Συρία να «θεωρεί το Ισραήλ εχθρό και να μην εξομαλύνει τις σχέσεις της», όπως δήλωσε στην πρώτη του τηλεοπτική ομιλία μετά την πτώση του Άσαντ, τον οποίο το κίνημά του υποστήριξε στρατιωτικά κατά τη διάρκεια δέκα και πλέον χρόνων σύγκρουσης στη Συρία.
Η Χεζμπολάχ έχασε τη διαδρομή εφοδιασμού της μέσω της Συρίας μετά την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ πριν από σχεδόν μια εβδομάδα μετά την αστραπιαία επίθεση των ισλαμιστών ανταρτών.
Να σημειωθεί ότι ο Κάσεμ δεν ανέφερε ονομαστικά τον Άσαντ στην τηλεοπτική του ομιλία και δήλωσε πως η Χεζμπολάχ δεν μπορεί να κρίνει τις νέες αρχές της Συρίας μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη χώρα.
Η Χεζμπολάχ αποσύρθηκε σε Λατάκεια και Λίβανο
Υπενθυμίζεται ότι τις ημέρες που ο πόλεμος στη Συρία μαινόταν, η Χεζμπολάχ απέσυρε δυνάμεις της από τη Χομς και τη Δαμασκό.
Συγκεκριμένα, η οργάνωση έδωσε εντολή στους μαχητές της να αποσυρθούν από την περιοχή της Χομς, με κάποιους να κατευθύνονται στη Λατάκεια, που θεωρείται στρατηγική κίνηση για πιθανή αντεπίθεση και άλλους στην περιοχή Ερμέλ στο Λίβανο.
- Ρόδος: Στον εισαγγελέα σήμερα ο οδηγός του θανατηφόρου τροχαίου
- Ληξιπρόθεσμα χρέη: Στο μικροσκόπιο καταθέσεις, εισοδήματα και περιουσία
- Τζόκερ: Στην Κύπρο το χρυσό δελτίο των 11,6 εκατ. ευρώ
- Ο χορός μπορεί να «νικήσει» το στρες;
- Global Sumud Flotilla: Το Ισραήλ ετοιμάζεται να καταλάβει τα πλοία, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ
- Αρκάς: Ένα μάθημα πολιτικής συμπεριφοράς
- Moody’s: Τα 4 σενάρια για τις εκλογές του 2027 στην Ελλάδα
- Ιράν προς ΗΠΑ: Η θάλασσα του Ομάν μπορεί να γίνει ο τάφος σας – Σταματήστε τον αποκλεισμό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 18.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-bhylviu-14464685-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442