Δήμος Καρδίτσας: «Να μην κλείνουμε τα μάτια στη βία κατά των γυναικών»
«Να αναγνωρίζουμε έγκαιρα τα σημάδια, ορατά και μη και να στηρίζουμε τις γυναίκες που βιώνουν κακοποίηση οποιασδήποτε μορφής» το μήνυμα εκδήλωσης ενημέρωσης για την έμφυλη βία στο Δήμο Καρδίτσας.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα την έμφυλη βία, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρδίτσας, που διοργάνωσαν η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας και με τη συμμετοχή της Γραμματείας Ισότητας των Φύλων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
Στην εκδήλωση, την οποία άνοιξε η Πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής ισότητας του Δήμου Καρδίτσας και αντιδήμαρχος πρόνοιας, εθελοντισμού και δημόσιας υγείας, κα Μελίνα Μπαζή, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής κ. Γιώργος Κωτσός, στελέχη από το γραφεία του Υπουργού κου Τσιάρα και της βουλευτού κας Σκόνδρα, οι Αντιδήμαρχοι των Δήμων: Καρδίτσας, Σοφάδων, Λίμνης Πλαστήρα και Μουζακίου
Η εκδήλωση περιελάμβανε την προβολή ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου και συνέχεια, ακολούθησε ενημέρωση για την ίδρυση της Γραμματείας Ισότητας των Φύλων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) και για τις δράσεις που έχουν πραγματοποιήσει έως σήμερα.
Η ενημέρωση συνεχίστηκε με την παρουσίαση των παρεχόμενων υπηρεσιών στις γυναίκες επιζώσες/θύματα έμφυλης βίας στο Δήμο Καρδίτσας, από τα Στελέχη του Συμβουλευτικού του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας και έκλεισε με την υποβολή ερωτήσεων και ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.
«Να μην κλείνουμε τα μάτια στη βία κατά των γυναικών»
Η εκδήλωση έκλεισε με το παρακάτω μήνυμα για την έμφυλη βία: «Πρόκειται για ένα μείζον πρόβλημα, που μας αφορά όλους. Οφείλουμε να μην κλείνουμε τα μάτια στη βία κατά των γυναικών. Να αναγνωρίζουμε έγκαιρα τα σημάδια, ορατά και μη και να στηρίζουμε τις γυναίκες που βιώνουν κακοποίηση οποιασδήποτε μορφής.
*πηγή φωτογραφιών, δήμος Καρδίτσας
- Γυναίκα έκλεψε ταχύπλοο στη Βενετία και γκρέμισε μαρμάρινη κουπαστή 850 ετών σε γέφυρα
- Μητσοτάκης: Η εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup δίνει στη χώρα αυτοπεποίθηση
- ΗΠΑ: Το ChatGPT κατηγορείται ότι ενθάρρυνε έναν ψυχικά ασθενή να σκοτώσει τη μητέρα του
- Γάζα: Ξεψύχησε μωρό σε πλημμυρισμένη σκηνή – Το Ισραήλ σκότωσε γυναίκα και τραυμάτισε άλλους στην Τζαμπάλια
- Η γεωγραφία της παγκόσμιας βίας – Μια θλιβερή αποτίμηση για το 2025
- Ο Χεζόνια είναι ο μεγάλος στόχος της Χάποελ Τελ Αβίβ για το καλοκαίρι





