Βαριές κατηγορίες για τα μέλη της τουρκικής μαφίας
Η ποινική δίωξη για τους οκτώ που συνελήφθησαν ως μέλη της τουρκικής μαφίας περιλαμβάνει δύο κακουργήματα και τρία πλημμελήματα.
Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και τρία πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης σε βάρος των οκτώ Τούρκων υπηκόων, που συνελήφθησαν την Τρίτη ωε μέλη της τουρκικής μαφίας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.
Οι κατηγορίες
Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες:
• διακεκριμένη παράνομη κατοχή και εμπορία όπλων για διάθεση προς τρίτα πρόσωπα (κακούργημα)
• διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κακούργημα)
• παράνομη κατοχή πυρομαχικών (πλημμέλημα)
• παράνομη είσοδο στη χώρα (πλημμέλημα)
• οργάνωση με άλλους για διάπραξη κακουργημάτων (πλημμέλημα)
Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή.
Δεκάδες Τούρκοι μαφιόζοι στην Ελλάδα
Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε αποκαλύψει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στα «ΝΕΑ», τουλάχιστον ογδόντα «αόρατοι» Τούρκοι μαφιόζοι που ανήκουν σε έξι εγκληματικές οργανώσεις και διαμένουν σε Αirbnb διαμερίσματα, επιδεικνύοντας στο TikTok και στο Instagram την πολυτελή ζωή τους στην Αττική και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, είναι αυτοί που πυροβολούν αδιακρίτως μέσα σε καταστήματα και σε δημόσιους χώρους, προκαλώντας τον τρόμο σε ανυποψίαστους πολίτες.
Οι κακοποιοί εντοπίζουν τους αντιπάλους τους στην Ελλάδα μέσω κυρίως των επιδεικτικών αναρτήσεών τους στο Διαδίκτυο και επειδή ακριβώς δεν μπορούν να ανακαλύψουν τα εναλλασσόμενα καταλύματά τους που τα νοικιάζουν με χρήση πλαστών στοιχείων, καραδοκούν να τους σκοτώσουν σε δημόσιους χώρους ή καταστήματα όπου πληροφορούνται ότι συχνάζουν, έχοντας προγραμματίσει την άμεση διαφυγή τους από τη χώρα, κυρίως προς χώρες των Βαλκανίων.
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442