Την αθώωση του επιχειρηματία στη Μύκονο που κατηγορήθηκε από δασκάλα για βιασμό γνωστοποίησε σήμερα ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας. Ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε προφυλακιστεί τον Απρίλιο του 2023.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του γνωστού ποινικολόγου: «Αθώος κρίθηκε ο γνωστός επιχειρηματίας της Μυκόνου, ο οποίος κατηγορήθηκε για ομαδικό βιασμό από μία δασκάλα, λοιδορήθηκε σε μεσημεριανές και κυριακάτικες εκπομπές, ακόμη και σε δελτία ειδήσεων από τον δικηγόρο του φερόμενου θύματος, κρατήθηκε προσωρινά και καταστράφηκε κοινωνικά και οικονομικά, μέχρι τη χθεσινή απόφαση όπου το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών τον αθώωσε μετά από σύμφωνη γνώμη και της Εισαγγελέως της έδρας και αφέθη ελεύθερος.
Ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξης Κούγιας από την πρώτη στιγμή είχε διατυμπανίσει την αθωότητά του και είχε καταγγείλει τα λαϊκά δικαστήρια των τηλεοπτικών σταθμών με τους συνταξιούχους αστυνομικούς αλλά και δημοσιογράφους που σε συνεργασία με τον δικηγόρο του θύματος δημοσιοποιούσαν επιλεκτικά το περιεχόμενο της δικογραφίας.
Η χθεσινή απόφαση, η οποία καθίσταται ιδιαίτερα επίκαιρη λόγω και των νομικών συζητήσεων αλλά και των θεσμικών ανακοινώσεων του Αρείου Πάγου και των δικηγόρων του ηθοποιού Φιλιππίδη αναδεικνύει το τεράστιο θεσμικό πρόβλημα, το οποίο έχει δημιουργηθεί από τις ανεξέλεγκτες αυτές τηλεοπτικές εκπομπές, τους περιφερόμενους δικηγόρους, οι οποίοι είναι άσχετοι με τις υποθέσεις που εκδικάζονται, τους περιφερόμενους ιατροδικαστές που χωρίς κανένα σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας καταστρέφουν αθώους ανθρώπους πριν αυτοί κριθούν από τη δικαιοσύνη και επηρεάζουν το αίσθημα ασφαλείας δικαίου των ελλήνων πολιτών και δυστυχώς και τις δικαστικές αποφάσεις, ιδίως όταν σε αυτές συμμετέχουν και ένορκοι».
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων