Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν
Το παρελθόν του 45χρονου αστυνομικού που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών και της συζύγου του ερευνά η Αστυνομία.
Τα βασικά ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις είναι πώς γίνεται ένας αστυνομικός με βαρύ φάκελο και καταγγελίες από το 2002 όχι μόνο να παραμένει στο σώμα αλλά και να λαμβάνει προνομιακές θέσεις.
Το γεγονός πως πέρασε όλα τα τεστ όμως γεννά ερωτήματα για την αξιοπιστία τους και για το κατά πόσο είναι ικανοί αυτοί οι έλεγχοι να διακρίνουν μία διαταραγμένη προσωπικότητα.
Στις «Εξελίξεις Τώρα» μίλησε ο Αντώνης Κασσιμάτης, ψυχίατρος, πρώην διευθυντής υγειονομικού της Ελληνικής Αστυνομίας και αντιστράτηγος εν αποστρατεία.
Όπως είπε, τα συγκεκριμένα τεστ αποτελούν περίπου το 15-20% του τελικού αποτελέσματος και την τελικά διάγνωση την κάνει ο ψυχίατρος της αστυνομίας.
Έλλειψη προσωπικού
Επισημαίνει πως ενώ τα συγκεκριμένα τετ θα πρέπει να γίνονται κάθε 2-3 χρόνια, γίνονται μία φορά στα 15-20 χρόνια.
Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι καθώς δεν υπάρχει το αντίστοιχο προσωπικό για να εξετάζουν τους αστυνομικούς σε τακτά χρονικά διαστήματα.
«Εκτιμά την καταλληλόλητα ο ψυχίατρος σε συνεργασία με τους ψυχολόγους χρησιμοποιώντας και αξιολογώντας τα αποτελέσματα των ψυχομετρικών τεστ, τα οποία είναι 5, και λειτουργούν ως ένα συμβουλευτικό εργαλείο. Δεν καθορίζει τη διάγνωση. Λόγω τις έλλειψης ψυχιάτρου φορτώσαμε ένα κομμάτι του έργου σε πλάτες ψυχολόγων. Αυτή η εργασία ανήκει σε ένα κέντρο αξιολόγησης».
Αφαίρεση οπλισμού
Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση που κάποιος ελεγχθεί και διαπιστωθεί πως είναι διαταραγμένος;
Όπως εξηγεί ο κ. Αντώνης Κασσιμάτης, σε αυτή την περίπτωση γίνεται αφαίρεση του οπλισμού και ενός επιδόματος αλλά στη περίπτωση που διαγνωστεί ως ψυχικά άρρωστος βγαίνει σε άδεια μετά αποδοχών.
«Για να συμβεί η αξιολόγηση με τον σωστό τρόπο, θα πρέπει να εφαρμοστεί άλλο σύστημα. Το πιο πιθανό είναι ένας αστυνομικός να εξεταστεί μία και μόνη φορά».
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου