
Μπέτις – Μπαρτσελόνα 2-2: Γκέλα για τους Καταλανούς στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν»
Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε δύο φορές στην έδρα της Μπέτις που ισοφάρισε ισάριθμες (2-2) και έκοψε ακόμη δύο βαθμούς από τους «μπλαουγκράνα».
Δύο φορές προηγήθηκε η Μπαρτσελόνα στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», αλλά η Μπέτις είχε τις απαντήσεις και με το 2-2 για τη 16η αγωνιστική της La Liga της έκοψε ακόμη δύο βαθμούς. Μία νίκη στα πέντε τελευταία ματς πρωταθλήματος έχουν οι Καταλανοί που είναι στο +5 από τη Ρεάλ αλλά με δύο παιχνίδια παραπάνω.
Μόλις στα 90 δευτερόλεπτα ο Ραφίνια έσωσε στη γραμμή μετά από κεφαλιά του Γιορέντε ενώ στο 16′ το σουτ του Γιαμάλ πέρασε μόλις έξω. Στο 39′ η Μπάρτσα άνοιξε το σκορ όταν ο Κουντέ σέντραρε από δεξιά και ο Λεβαντόφσκι από κοντά έκανε το 0-1. Στο 43′ ο Ραφνία είχε μία καλή ευκαιρία για δεύτερο γκολ, αλλά δεν βρήκε στόχο.
Η Μπέτις μπήκε πολύ καλύτερα στο δεύτερο μέρος και στο 51′ ο Αλτιμίρα έχασε τεράστια ευκαιρία με κεφαλιά από κοντά ενώ δευτερόλεπτα αργότερα αστόχησε και ο Εζαλζούλι με κεφαλιά. Στο 54′ ο Πένια έσωσε σε προσπάθεια του Άβιλα και τρία λεπτά μετά ο Εζαλζούλι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Στο 63ο λεπτό ο Ντε Γιονγκ, που είχε μπει αλλαγή και ήταν κάκιστος, έκανε πέναλτι στον Ρόκε, με τον Λο Σέλσο να εκτελεί εύστοχα και να κάνει το 1-1 στο 66′. Στο 82′ η Μπαρτσελόνα βρήκε γκολ με μαγική ασίστ του Γιαμάλ και πλασέ του Φεράν για το 1-2. Το γκολ αρχικα ακυρώθηκε για οφσάιντ, αλλά μέσω VAR μέτρησε κανονικά αφού ο σκόρερ καλυπτόταν.
Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η Μπαρτσελόνα δεν κράτησε καθόλου μπάλα, «έπαιξε» με τη φωτιά και στο τέλος… κάηκε. Ήταν το τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν μετά από σέντρα από τα δεξιά ο Ντιαό με φοβερό πλασέ στην κίνηση έκανε το 2-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Μπέτις: Σίλβα, Σαμπαλί, Μπάρτρα, Γιορέντε, Περό (72’ Ρουϊμπάλ), Αλτιμίρα, Ματέο Φλόρες (75’ Ίσκο), Λο Σέλσο, Άβιλα, Εζαλζουλί (85’ Χεσούς Ροντρίγκεθ), Ρόκε (75’ Ντιαό)
Μπαρτσελόνα: Πένια, Κουμπαρσί, Μαρτίνεθ, Κουντέ, Μπαλντέ (87’ Φορτ), Πέδρι (74’ Γκάβι), Κασαδό, Όλμο (60’ Φεράν Τόρες), Γιαμάλ, Ραφίνια (60’ Ντε Γιονγκ), Λεβαντόφσκι (74’ Πάου Βίκτορ)
Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής
Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου
Θέλτα – Μαγιόρκα 2-0
Σάββατο 7 Δεκεμβρίου
Λας Πάλμας – Βαγιαδολίδ 2-1
Μπέτις – Μπαρτσελόνα 2-2
19:30 Βαλένθια – Ράγιο Βαγεκάνο
22:00 Χιρόνα – Ρεάλ Μαδρίτης
Κυριακή 8 Δεκεμβρίου
15:00 Λεγανές – Σοσιεδάδ
17:15 Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βιγιαρεάλ
19:30 Οσασούνα – Αλαβές
22:00 Ατλέτικο Μαδρίτης – Σεβίλλη
Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου
22:00 Χετάφε – Εσπανιόλ
Η βαθμολογία:
- JH Prynne: Πέθανε «ένας άνθρωπος σπάνιος και απολύτως πρωτότυπος – όπως ακριβώς και η ποίησή του»
- Ένα fake video και οι δύο λόγοι που κρατάνε Τουρκία και Ισραήλ στα σχοινιά
- Άγιος Δημήτριος: Βρέθηκε το μαχαίρι της δολοφονίας του 27χρονου
- «Ήταν πρησμένος σαν μπαλόνι» – Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον Ντιέγκο Μαραντόνα!
- ΠΑΣΟΚ για αποκάλυψη in: Ούτε και τώρα η κυβέρνηση θα βγει να διαψεύσει ευθαρσώς τον Ντίλιαν;
- Σε δύο ρόδες η πόλη: Ο Δήμος Παπάγου–Χολαργού επενδύει στη μικροκινητικότητα



