Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2025
weather-icon 21o
Στις after work συναντήσεις μας νιώθουμε, γευόμαστε, μοιραζόμαστε και δραπετεύουμε από την πόλη κάνοντας #enjoylikealocal!

Στις after work συναντήσεις μας νιώθουμε, γευόμαστε, μοιραζόμαστε και δραπετεύουμε από την πόλη κάνοντας #enjoylikealocal!

Ένα ιδιαίτερο απόσταγμα που μετατρέπει κάθε μας αντάμωμα σε μία ανεξίτηλη ανάμνηση που κρατάει για πάντα.

Αν κάτι μας κρατά ζωντανούς κατά τη διάρκεια του εργασιακού οκταώρου, αυτό είναι αναμφίβολα η after work συνάντηση που σκαρώνουμε κρυφά με τoυς φίλους μας στο group chat. Βλέπεις, τώρα που βραδιάζει νωρίς και το κρύο γίνεται εντονότερο, τα σαλόνια των φίλων μας είναι τα φιλόξενα καταφύγια στα οποία καταλήγουμε έπειτα μία απαιτητική ημέρα στο γραφείο και τους δρόμους της πόλης. Είναι τα στέκια όπου μοιραζόμαστε, χαιρόμαστε, αναπολούμε, γευόμαστε, δραπετεύουμε νοητά από την καθημερινότητα, απολαμβάνοντας στιγμές, χαλαρές κουβέντες, αστεία, finger food επιλογές και αποστάγματα, τα οποία μας επιτρέπουν να #enjoylikealocal!

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως μέσα από μεστές, διαχρονικές γεύσεις και ντελικάτα αρώματα βάζουμε πλώρη για το Ηράκλειο της Κρήτης, σκαρφαλώνουμε στις πλαγιές του Ψηλορείτη, περιπλανιόμαστε στα γραφικά σοκάκια των Χανίων και του Ρεθύμνου. Συνοδοιπόρος μας σε αυτό το γαστρονομικό «ταξίδι» είναι ένα παραδοσιακό απόσταγμα που γεννήθηκε σε ένα μικρό, σπιτικό ρακοκάζανο και έκτοτε περνά από γενιά σε γενιά, δημιουργώντας τις συνθήκες για να ανοίξουμε τις καρδιές και τις αγκαλιές μας, να έρθουμε κοντά, να φτιάξουμε μνήμες, φιλίες, αθιβολές, γεμίζοντας και τσουγκρίζοντας τα ποτήρια μας στον αέρα.

Όλα αυτά οφείλονται σε μία πολύ παλιά συνταγή, η οποία «πάντρευε» στο ίδιο καζάνι το Βιδιανό με το Κοτσιφάλι, το Λιάτικο και τη Βηλάνα, δημιουργώντας ένα πληθωρικό, αρωματικά πλούσιο καταστάλαγμα. Σήμερα αυτή η συνταγή εμφιαλώθηκε σε μπουκάλι με την ετικέτα Αθιβολή, για να μπορούμε όπου και αν είμαστε, να χαρούμε την τσικουδιά σαν ντόπιοι!

Πώς μία αυθεντική τσικουδιά συμπυκνώνει την πεμπτουσία της κρητικής ψυχής

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που η Αθιβολή της ποτοποιίας Ζωγραφάκη θα πρωταγωνιστήσει στα επερχόμενα γιορτινά καλέσματα και τα after work μαζώματα με τους φίλους μας. Όχι μόνο επειδή είναι το ιδανικό συνοδευτικό για πολλούς μεζέδες, αλλά επειδή είναι και μία εξαιρετική βάση για να δημιουργήσουμε πρωτότυπα cocktail, τα οποία μας συστήνουν την απόλαυση της παράδοση με τον πιο ανατρεπτικό τρόπο.

Δυνατή, δροσερή, μαλακή παρά τους 40 αλκοολικούς βαθμούς, η τσικουδιά Αθιβολή αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο σε σπιτικά συναπαντήματα με αγαπημένα πρόσωπα, σε συναντήσεις που μας «ταξιδεύουν». Παράγεται από διαλεχτά στέμφυλα αμπελώνων χαμηλής στρεμματικής απόδοσης, έπειτα από ζύμωση η οποία πραγματοποιείται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία με επιλεγμένους ζυμομύκητες.

Έτσι, μέσα από αυτή τη διαδικασία, αναδεικνύονται τα μοναδικά αρώματα της ξεχωριστής αυτής ποικιλίας, ξεδιπλώνονται τα ανεκτίμητα… προικιά της που την κάνουν πραγματικά ακαταμάχητη, ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες! Ανθικές «νότες» μπαχαρικών, λευκόσαρκων και κόκκινων φρούτων του δάσους, καταλήγουν σε μία αναπάντεχη, πιπεράτη επίγευση η οποία ευφραίνει τον ουρανίσκο και μας προκαλεί να τη γευτούμε ξανά.

Συνεπώς, αν τον φετινό χειμώνα έχουμε αναλάβει χρέη οικοδεσπότη και θέλουμε να ανοίγουμε τακτικά το σπίτι μας, να οργανώνουμε σπιτικά σουαρέ, cozy βραδιές με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, δεν πρέπει να παραβλέψουμε την Αθιβολή η οποία θα κάνει τη διαφορά σε κάθε συνάντηση. Έτσι και αλλιώς, σύμφωνα με την κριτική παράδοση τους ξένους που μπαίνουν στο σπίτι μας τους τρατάρουμε πάντα με τσικουδιά.

Και ναι, η Αθιβολή της ποτοποιίας Ζωγραφάκη είναι έμπνευση και γέννημα αυτής της παράδοσης. Είναι ένα απόσταγμα που ξεκίνησε να παράγεται για να συσπειρώνει τους ανθρώπους γύρω από το ίδιο καζάνι, ενώ σήμερα, συνεχίζει να μας φέρνει κοντά, να μας δίνει τη ανεκτίμητη χαρά του να μοιραζόμαστε την ίδια απόλαυση με αυτούς που αγαπάμε πιο πολύ στον κόσμο.

Αν θέλουμε, λοιπόν, να μετατρέψουμε τις καθιερωμένες, after work συναντήσεις με τους φίλους μας σε ένα πρωτόγνωρο «ταξίδι» γεύσης και αρωμάτων με όχημα την κρητική παράδοση, τότε το Αθιβολή είναι η αυθεντική, ευκολόπιοτη τσικουδιά της ποτοποιίας Ζωγραφάκη που μας μαθαίνει πως να απολαμβάνουμε… like a local, όπου και αν είμαστε! Χάρη στην ισορροπημένη γεύση, τον ιδιαίτερο ανθικό χαρακτήρα και την  άμεση απόσταξη του αποστάγματος σε χάλκινο άμβυκα, η Αθιβολή υπόσχεται πως θα φέρει χαρά, θύμηση, νοσταλγία, στο τραπέζι μας. Θα φέρει όλα εκείνα που μετατρέπουν ένα αντάμωμα σε μία ανεξίτηλη ανάμνηση που κρατάει για πάντα.

Must in

Ιανουάριος – Μεταγραφές και… σπάταλοι μάνατζερ

Γκράχαμ Πότερ, Αρσεν Βενγκέρ και Γιούργκεν Κλοπ στις τρεις θέσεις του βάθρου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2025
Απόρρητο