Την χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων ζητάει ο Δήμος Ιωαννιτών
Αυτό είναι το συμπέρασμα της συνάντησης του δημάρχου Ιωαννιτών με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα.
Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μεταξύ του Δημάρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα,και του Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο, με επίκεντρο θέματα πολιτικής προστασίας.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αναλυτική ενημέρωση του Υφυπουργού σχετικά με την πρόταση του Δήμου Ιωαννιτών προς τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η οποία αφορά τη χρηματοδότηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Η πρόταση κατατέθηκε μετά την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τα Ιωάννινα τον περασμένο Αύγουστο.
Η πρόταση του Δήμου, συνολικού προϋπολογισμού 11 εκ. ευρώ, περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης όμβριων υδάτων σε περιοχές όπου παρατηρούνται έντονα προβλήματα κατά τη διάρκεια ισχυρών βροχοπτώσεων και πιο συγκεκριμένα στο Κάτω Νεοχωρόπουλο, τον οικισμό Νεοχωρόπουλο, τη Νέα Ζωή, την οδό Μακρυγιάννη στους Αμπελόκηπους και την οδό Αγ. Χαραλάμπους στο Πέραμα.
Στην ίδια πρόταση προβλέπεται και η ολοκληρωμένη παρέμβαση στο οδικό δίκτυο, όπου – αντίστοιχα – κατασκευάζεται δίκτυο αποχέτευσης όμβριων υδάτων, καθώς με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία του δικτύου αποστράγγισης.
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η ιεράρχηση των έργων προκειμένου να ξεκινήσει σταδιακά η χρηματοδότηση.
Να ξεκινήσουν τα πρώτα αντιπλημμυρικά ζήτησε ο Δήμαρχος
Ο δήμαρχος Ιωαννίνων μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δήλωσε:
«Η προστασία της πόλης μας από πλημμυρικά φαινόμενα είναι ύψιστης σημασίας και αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική μας Αρχή. Για το λόγο αυτό ορισμένες παρεμβάσεις στην παραλίμνια ζώνη έχουν ήδη δρομολογηθεί μέσω συμβασιοποιημένου έργου και η υλοποίησή τους θα ξεκινήσει άμεσα.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, για την άμεση ανταπόκριση και την κατανόηση της κρισιμότητας της κατάστασης.
Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα εξασφαλιστεί η απαραίτητη χρηματοδότηση ώστε να ξεκινήσουμε άμεσα τα πρώτα αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία θα θωρακίσουν το δήμο μας και θα προστατεύσουν τους πολίτες από μελλοντικούς κινδύνους. Με τη συνεργασία και τη στήριξη των αρμόδιων υπουργείων, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με σχέδιο και ταχύτητα για το καλό του δήμου μας».
- Ποια είναι η ευθύνη του ανθρώπου στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς του σκύλου
- Δική Τεμπών: «Θα ζητήσουμε αποβολή του Δημοσίου από την υποστήριξη της κατηγορίας», είπε συνήγορος – Σε εξέλιξη η διαδικασία
- Αντάρτικο πέντε βουλευτών της ΝΔ με δημόσια παρέμβαση – Κατά Μαξίμου και επιτελικού κράτους
- Influencer ταράζει το Κρεμλίνο: Το βίντεο-έκκληση στον Πούτιν που έγινε viral
- ΑΔΕΔΥ: Καταδικάζει τη σύλληψη και κράτηση υπαλλήλου – Επιθεωρητή Εργασίας έπειτα από μήνυση της Κωνσταντοπούλου
- Η τρομερή ανάρτηση του Κόντη για τον ΟΦΗ: «Τα παιδιά έδειξαν τι σημαίνει να παίζεις για κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σου»
- Γάζα: Το νερό «όπλο» του Ισραήλ για την «τιμωρία» των Παλαιστινίων
- Ρόδος: 45χρονος προσπάθησε να ρίξει αυτοκίνητο με τη εν διαστάσει σύζυγο και το παιδί του σε γκρεμό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442