Γιατρός σε νοσοκομείο στην Άρτα, έλαβε προαγωγή παρότι έχει καταδικαστεί για τρεις θανάτους ασθενών, συνεχίζοντας, μάλιστα, να χειρουργεί.
Ο γιατρός και η καταδίκη για τους τρεις θανάτους
Ο γιος ασθενούς που έχασε τη ζωή του, καταγγέλει ιατρικά λάθη και παραλήψεις σε ένα απλό χειρουργείο για τη χολή. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο καταγγέλλων, ο γιατρός εξαφανίστηκε, σύμφωνα με το STAR.
Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, σε νοσοκομείο στα Ιωάννινα οι γιατροί επισήμαναν, σύμφωνα με την καταγγελία, ότι το λάθος ήταν τόσο μεγάλο που δεν μπορούσαν να το περιορίσουν, με αποτέλεσμα, ο ασθενής να καταλήξει από σηψαιμία.
Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός, ο ίδιος γιατρός, παρά τα όσα είχαν συμβεί, προχώρησε και σε άλλα δύο χειρουργεία, στα οποία τα πράγματα δεν πήγαν πάλι καλά και οι ασθενείς κατέληξαν.
Ο χειρουργός καταδικάστηκε και από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Άρτας κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια λόγω ιατρικών λαθών και παραλείψεων και επέβαλε ποινή φυλάκισης 22 μηνών.
Η προαγωγή
Ο γιατρός, παρότι έχει τρεις καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του, πήρε προαγωγή, μετά το πρώτο περιστατικό, όπως αναφέρει συγγενής θύματος.
Με βάση όσα τονίζει το ρεπορτάζ του Star, το υπουργείο Υγείας έχει ήδη ζητήσει τους φακέλους των τριών υποθέσεων, καθώς πολλά είναι τα ερωτήματα σχετικά με την συγκεκριμένη υπόθεση.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).