Δέκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον άλλοι 20 τραυματίστηκαν από ισραηλινό πλήγμα σήμερα στο σχολείο Αμπού Άσι στη Γάζα, όπως δήλωσαν ιατροί στο Reuters. Το σχολείο βρίσκεται στον προσφυγικό καταυλισμό Σάτι, στο δυτικό τμήμα της πόλης της Γάζας, και χρησιμοποιείται για τη στέγαση εκτοπισμένων οικογενειών.
Αξιωματούχοι υγείας τόνισαν ότι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς άνθρωποι ενδέχεται να παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια στο σχολείο Αμπού Άσι που διευθύνεται από τον ΟΗΕ.
Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από Ισραηλινούς αξιωματούχους.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε αργότερα σήμερα ότι αναχαίτισε δύο ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ από τη βόρεια λωρίδα της Γάζας.
Οι εκτοξεύσεις δείχνουν την ικανότητα παλαιστινιακών μαχητικών οργανώσεων που βρίσκονται στη Γάζα να εκτοξεύουν ρουκέτες προς το Ισραήλ παρά τους περισσότερους από 13 μήνες εναέριας και χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ που έχει ισοπεδώσει ολόκληρο τον παλαιστινιακό θύλακα, εκτοπίζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των 2,3 εκατομμυρίων πληθυσμού, σκοτώνοντας δεκάδες χιλιάδους Παλαιστινίους, κυρίως αμάχους και παιδιά.
Παλαιστίνιοι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινές στρατιωτικές επιδρομές σε όλο τον θύλακα.
Βομβαρδισμοί και στη Βηρυτό
Νωρίτερα σήμερα, το Ισραήλ βομβάρδισε απο αέρος τις νότιες συνοικίες της Βηρυτού, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση του Γαλλικού Πρακτορείου (AFPTV), έπειτα από μια πρώτη σειρά επιδρομών στη διάρκεια του πρωινού σε αυτά τα προπύργια της Χεζμπολάχ.
Στις εικόνες φαίνεται ένα σύννεφο μαύρου καπνού να υψώνεται πάνω από κτήρια. Το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ANI μίλησε για επιδρομή της «εχθρικής Πολεμικής Αεροπορίας» στη συνοικία Σίγια. Νωρίτερα, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στην αραβική γλώσσα, ο Αβιτσάι Αντράι, δημοσιοποίησε στο X νέα διαταγή στους κατοίκους των τριών συνοικιών να απομακρυνθούν από τις εστίες τους.
Στο μεταξύ, το πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ΑΝΙ έκανε λόγο για πλήγμα σε κεντρική συνοικία της Τύρου, κοντά σε αρχαιολογικό χώρο ρωμαϊκών ερειπίων που έχουν χαρακτηριστεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, στον νότιο Λίβανο.
«Η επιδρομή στην Τύρο είχε στόχο τη ‘συνοικία των ερειπίων’ και προκάλεσε την καταστροφή δύο κτηρίων και ζημιές σε γειτονικά κτήρια», διευκρίνισε το ANI. Η συνοικία βρίσκεται κοντά στον αρχαίο Ιππόδρομο της Τύρου.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας