Παράταση στη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ – Παίζουν το μουτζούρη οι «αποστάτες»
Συνεδριάζει η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές προέδρου, στη δικαιοσύνη ο φάκελος Πολάκη, φρενάρει η αποστασία εν αναμονή του κόμματος Κασσελάκη
- Πώς μπορούμε να καθησυχάσουμε έναν σκύλο που δεν αισθάνεται άνετα με τη βροχή
- Το Παρίσι σηκώνει το «λάβαρο της επανάστασης» για τη συμφωνία ΕΕ - Mercosur - Όλες οι χώρες που αντιδρούν
- Η αγάπη για το vintage επανέρχεται στη μουσική – Γιατί οι νέοι το «γυρνάνε» στις κασέτες
- Ξανανοίγει απόψε η Παναγία των Παρισίων - Guest Star ο Τραμπ
Όλα δύσκολα την επόμενη ημέρα του Συνεδρίου και της διάσπασης για Κουμουνδούρου και Ταύρο. Η Θεοδώρα Τζάκρη και η Γιώτα Πούλου είναι έτοιμες να φύγουν ωστόσο καμία από τις δυο δεν θέλει να πάρει πάνω τους την ευθύνη να ρίξουν από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που τα βέλη Πολάκη για το «αμαρτωλό» πόθεν έσχες Κασσελάκη και το πλήγμα στην αξιοπιστία του νέου κόμματος φρενάρει τους σκεπτικούς κασσελακικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Στον εισαγγελέα
Η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει στις 15:00 για να αρχίσει αμέσως να υλοποιεί τις αποφάσεις του Συνεδρίου και να οδηγήσει το κόμμα μέχρι τις κάλπες.
Ο Παύλος Πολάκης βάζει επί τάπητος το ζήτημα της προσφυγής στη Δικαιοσύνη με τα στοιχεία που έφτασαν στον τομέα διαφάνειας με τις δεκάδες εταιρείες μεταξύ αυτών και 7 off shore τις οποίες δεν παρουσίασε ποτέ ο κ. Κασσελάκης.
Ο φάκελος χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες θα κατατεθεί στη δικαιοσύνη με τον κ. Πολάκη να επιμένει ότι «κάτι σάπιο υπάρχει» με τις εταιρείες της οικογένειας Καασελάκη και όπως σημειώνει εμφατικά δεν θα επιτρέψει στον έκπτωτο πρόεδρο να συνεχίσει την πολιτική σταδιοδρομία και κατ’ επέκταση και στο υπο σύσταση κόμμα του.
Λευκό διαζύγιο
Θεοδώρα Τζάκρη και Γιώτα Πούλου παίζουν καθυστερήσεις και είναι αυτές τώρα που μετά το λευκό διαζύγιο παραμένουν στη σκέπη της Κουμουδνούρου μέχρι να ετοιμαστεί η επόμενη κομματική στέγη.
Το εγχείρημα για την δημιουργία μιας νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Κασσελάκη δεν είναι της παρούσης καθώς αν αυτή συγκροτούνταν θα αποτελούσε μια επανάληψη της «αποστασίας» που χρέωνε το σύστημα Κασσελάκη στην πρώτη και δεύτερη διάσπαση όταν συγκροτήθηκε η ομάδα της Νέας Αριστεράς.
Σε αυτή τη φάση μάλιστα θα ενίσχυε τα επιχειρήματα της Κουμουνδούρου ότι πρόκειται περί οργανωμένης αποστασίας και εκτροπής για να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ωστόσο το πρωτοφανές σχήμα «της συνεργαζόμενης» βουλευτού και ημιανεξαρτητοποιημένης βουλευτή όπως παρουσιάστηκε η κα Πούλου δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ εκτιμάται στο ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που διαβλέπουν ο πόλεμος φθοράς από την πλευρά Κασσελάκη να συνεχίζεται το επόμενο διάστημα στο δρόμο για τις εκλογές προέδρου στις 24 Νοεμβρίου καθώς μέχρι τότε πολλοί εκτιμούν ότι και το όνομα του κόμματος Κασσελάκη θα ανακοινωθεί και θα γίνουν και άλλες αποχωρήσεις βουλευτών που θα επιφέρουν το τελειωτικό πλήγμα στο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνοντάς τον από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σκεπτικοί
Στο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν ήδη πριν τη διαφαινόμενη διάσπαση ότι το ενδεχόμενο να χάσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ένα σοβαρό ενδεχόμενο.
Βουλευτές πάντως όπως ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης που έχει ήδη ανεξαρτητοποιηθεί δεν δείχνουν διατεθειμένοι να συμμετάσχουν αβίαστα σε ένα κόμμα Κασσελάκη αν δεν συνδιαμορφώσουν τις θέσεις και το καταστατικό γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει έντονος σκεπτικισμός για το νέο εγχείρημα Κασσελάκη.
Αμφίσημη στάση κρατά και ο Βουλευτής Κιλκίς Πέτρος Παππάς ο οποίος αποφεύγει να κάνει την οποιαδήποτε αναφορά στο νέο κόμμα Κασσελάκη, ούτε καν αν θα ενταχθεί σε αυτό δείχνοντας ότι παραμένει διαθέσιμος και ανοιχτός σε πολιτικό φλερτ με άλλα κόμματα και ιδίως με το ΠΑΣΟΚ.
Εξάλλου είναι νωπές ακόμη οι μνήμες για τα όσα έγιναν τόσο με την εκλογή Σύνεδρων το Φεβρουάριο, όταν μόλις το 10 με 14% σύμφωνα με τις τότε εκτιμήσεις εξελέγη σύνεδρος με την συντριπτική πλειοψηφία να είναι ουσιαστικά διορισμένοι και καλεσμένοι αλλά και με τις προκριματικές εκλογές για τους ευρωβουλευτές καθώς ποτέ δεν ανακοινώθηκε ούτε η συμμετοχή των μελών, ούτε καν η σταυροδοσία των υποψηφίων στις εσωκομματικές κάλπες.
Αυτό όμως που κρατούν είναι το γεγονός ότι ήταν της επιρροής Κασσελάκη δεν κατάφεραν καν να εκλεγούν στις ευρωεκλογές.
Στους σκεπτικούς κασσελακικούς βουλευτές συγκαταλέγονται οι Γιάννης Σαρακιώτης, Γιώργος Γαβρήλος, Νίνα Κασιμάτη και Ράνια Θρασκιά με το ζήτημα της δυνατότητας επανεκλογής τους να είναι η βασική πολιτική εξίσωση που πρέπει να λύσουν.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις