Υγεία: Σε έξαρση ιώσεις και γαστρεντερίτιδα – Διευκρινίσεις έκανε η Ματίνα Παγώνη για το αντιγριπικό εμβόλιο
Έχει ξεκινήσει, πλέον, η εποχή των εποχιακών ασθενειών, ενώ για το εμβόλιο της γρίπης μίλησε η Ματίνα Παγώνη.
- Ένας Ναζί εγκληματίας πολέμου: Ο γιος του Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ επιτίθεται στον ατιμασμένο μεγιστάνα του Harrods
- Υπάρχει πλαίσιο προστασίας για τα κακοποιημένα παιδιά;
- Τι είναι το πολικό jet stream που πλησιάζει τη χώρα - Πώς θα επηρεάσει την θερμοκρασία
- Ο Καραμανλής, η Τουρκία, η «Γαλάζια Πατρίδα», η Χάγη, τα 12 ναυτικά μίλια και στο βάθος η Κάρπαθος
Στο MEGA μίλησε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη για το εμβόλιο κατά της γρίπης και για τις ιώσεις που βρίσκονται στο ζενίθ τους αυτό τον καιρό.
Τι είπε για το εμβόλιο
Η κα Παγώνη αρχικά τόνισε ότι θα πρέπει οι ομάδες υψηλού κινδύνου να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης, δεδομένου ότι χρειάζονται 15 ημέρες για να αποκτήσουν αντισώματα.
«Η γρίπη διαρκεί συνήθως από το τέλος Νοέμβρη μέχρι τέλος Φλεβάρη», σημείωσε και διευκρίνισε ότι εάν κάποιος είναι εμβολιασμένος δεν σημαίνει ότι δεν θα περάσει την γρίπη, αλλά θα νοσήσει πιο ελαφριά και πιθανόν δεν θα χρειαστεί να νοσηλευτεί.
«Το επικαιροποιημένο εμβόλιο γρίπης είναι πιο ενισχυμένο κι αν κάποιος δεν επιθυμεί να το κάνει, μπορεί να κάνει το απλό, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα», εξήγησε.
Παράλληλα, συνέστησε να γίνεται χρήση αντισηπτικών χεριών με στόχο την αντιμετώπιση των μικροβίων και των ιών, ενώ τόνισε ότι παρατηρείται πολύ μεγάλη μετάδοση γαστρεντερίτιδας. Μάλιστα, προσοχή πρέπει να υπάρξει, καθώς βρισκόμαστε σε περιόδο που ξεκινάνε και οι παιδικές ασθένειες που μεταδίδονται ιδιαίτερα στα σχολεία.
Αναφέρθηκε και στα τεστ για τον καρκίνο του εντέρου
Στα τεστ που έχουν στόχο για τον πρόωρο εντοπισμό του καρκίνου του εντέρου αναφέρθηκε η κα Παγώνη, τονίζοντας ότι ακόμα δεν έχουν βγει αποτελέσματα, αλλά πρόκειται εν καιρώ να ανακοινωθούν.
Όσον αφορά τα τεστ είπε ότι «η θετικότητα του τεστ σημαίνει ότι κάποιος έχει αίμα στα κόπρανα. Αυτό μπορεί να είναι από φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, πολύποδες, αιμορροΐδες. Όμως μετά από μία ηλικία όλοι ξέρουν και έχουν συνεννοηθεί με τον οικογενειακό τους γιατρό ότι πρέπει και σε συνεννόηση και με γαστρεντερολόφο να κάνουν μία βάση, μία κολονοσκόπηση και από εκεί να ξεκινάνε και μετά θα ξέρουν τα υπόλοιπα χρόνια».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις