Η στιγμή της προσαγωγής δημοσιογράφου από την ΕΛ.ΑΣ. – Σοκάρει η αστυνομική βία
Άνδρες της ομάδας «Δράση» ξυλοκόπησαν και προσήγαγαν δημοσιογράφο του Ριζοσπάστη έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας - Αποκαλυπτικό το βίντεο του Γιάννη Κέμμου.
Από την προσαγωγή ενός δημοσιογράφου και αρκετές στιγμές έντασης και επεισοδίων στιγματίστηκε η διαμαρτυρία των εποχικών πυροσβεστών έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Οι αστυνομικοί θέλησαν να διαλύσουν με τη βία τους εποχικούς πυροσβέστες που διαμαρτύρονταν για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, χρησιμοποιώντας δακρυγόνα.
Την ώρα της έντασης, ο δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη Γιώργος Ανδρούτσος δέχθηκε άγρια επίθεση, με τους αστυνομικούς να τον σέρνουν στο έδαφος και να τον τραβούν προς το χώρο του υπουργείου.
Όπως αποτυπώνεται στα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο, οι αστυνομικοί ξαπλώνουν στο έδαφος τον δημοσιογράφο και δεν σταματούν να τον τραβούν, ακόμα και όταν οι υπόλοιποι παριστάμενοι τους τονίζουν ότι πρόκειται για δημοσιογράφο που βρισκόταν στο σημείο για να κάνει τη δουλειά του.
Δείτε το βίντεο:
«Είναι δημοσιογράφος», ακούγονται να φωνάζουν οι συνάδελφοι του και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, όμως οι αστυνομικοί συνέχισαν απτόητοι το «έργο» τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα επεισόδια στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας τραυματίστηκαν συνολικά 14 άτομα.
Την επίθεση κατά του δημοσιογράφου του Ριζοσπάστη καταδίκασε με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ που ζητά την απελευθέρωση του Γιώργου Ανδρούτσου και την τιμωρία των αστυνομικών που του επιτέθηκαν.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τη σύλληψη και προσαγωγή στη ΓΑΔΑ του συναδέλφου Γιώργου Ανδρούτσου, την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, ενώ κάλυπτε τη διαμαρτυρία των εποχικών πυροσβεστών έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Όπως καταδεικνύεται από το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, η απρόκλητη επίθεση πραγματοποιήθηκε, παρ’ ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν ενημερωθεί για τη δημοσιογραφική ιδιότητα του θύματος από παρόντα εκπρόσωπο του πολιτικού κόσμου.
Η ΕΣΗΕΑ στηρίζει με αποφασιστικότητα τον συνάδελφο και απαιτεί την παρέμβαση των αρμόδιων Αρχών προκειμένου να αφεθεί αμέσως ελεύθερος, να εντοπιστούν οι υπαίτιοι αυτής της καταδικαστέας πράξης και να αντιμετωπίσουν τις προβλεπόμενες από το νόμο συνέπειες.
Η διασφάλιση της ελευθερίας του Τύπου είναι θεμελιώδης συνταγματική υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας. Ενέργειες όπως αυτή υπονομεύουν βάναυσα τις αξίες της δημοκρατίας και τη λειτουργία του Τύπου.
- Ο αποκλεισμός της Μπαρτσελόνα ήταν συνειδητός
- Η συμπερίληψη στο επίκεντρο της Δημάρχου Σερρών
- Μαροζάν – Τσιτσιπάς 2-1: Νέος πρόωρος αποκλεισμός…
- Stournaras Set for Third Term as Greece Central Bank Governor
- Ουγγαρία: Να παραιτηθεί ο πρόεδρος Τάμας Σούλιοκ ζητεί ο Μαγιάρ – «Δεν είναι άξιος να ενσαρκώσει την ενότητα»
- Νέο επεισόδιο του Νεϊμάρ με την εξέδρα: «Είσαι χοντρός» (vid)
- Charlotte de Witte και Σίλβια Σάλις – Πώς ένα techno πάρτι καθόρισε την επόμενη αντίπαλο της Μελόνι
- Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό στην Πάρνηθα – Επιχείρηση απεγκλωβισμού για τον οδηγό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442