Ισραήλ: 64 στρατιώτες σκοτώθηκαν μέσα στον Οκτώβριο – Αναφορές και για 16 νεκρούς αμάχους
Το διπλό μέτωπο του Ισραήλ στον Λίβανο και τη Γάζα έχει αυξήσει τις απώλειες στις τάξεις του στρατού
«Από τις αρχές Οκτωβρίου 2024, 80 ισραηλινοί στρατιώτες και πολίτες έχουν σκοτωθεί», αναφέρει μία πλατφόρμα μέσων ενημέρωσης του Ισραήλ στο Telegram.
Συνολικά έχουν σκοτωθεί 62 στρατιώτες και 2 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας αλλά και 16 άμαχοι σε επιθέσεις εντός του Ισραήλ.
Σύμφωνα με το enlashra που δημοσιεύει την είδηση η πλατφόρμα στο Telegram δημοσίευσε φωτογραφίες των νεκρών και ανέφερε ότι 33 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε χερσαίες επιχειρήσεις στον νότιο Λίβανο και 19 στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Γάζα, όπως μεταδίδει το ertnews.gr.
Το Ισραήλ εκτός από τις χερσαίες επιχειρήσεις στον νότιο Λίβανο, όπου καταγράφει απώλειες, συνεχίζει το σφυροκόπημα ακόμα και βόρεια της Βηρυτού
Ακόμα υπήρξαν τέσσερις στρατιώτες που σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης με drone στη βάση Γκολάνι, τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυραύλους της Χεζμπολάχ στα σύνορα του Λιβάνου και δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν από επίθεση με drone από το Ιράκ».
«Στην επίθεση στην Beersheba σκοτώθηκε ένας συνοριοφύλακας και ένας αστυνομικός σκοτώθηκε σε πυροβολισμούς στη Διαδρομή 4», αναφέρει η ισραηλινή πλατφόρμα επισημαίνοντας τον θάνατο ενός στρατιώτη σε ένα επιχειρησιακό επεισόδιο γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας.
Η πλατφόρμα αποκάλυψε ότι «7 άμαχοι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα επιθέσεων με πυραύλους της Χεζμπολάχ, 7 άμαχοι σκοτώθηκαν σε επίθεση με πυροβολισμούς στη Γιάφα, ένας άμαχος σκοτώθηκε σε επίθεση με μαχαίρι στη Χαντέρα και ένας άμαχος σκοτώθηκε σε επίθεση εμβολιασμού στο Γκλίλοτ».
Το Ισραήλ σφυροκοπά τον Λίβανο και τη Γάζα
Το Ισραήλ εκτός από τις χερσαίες επιχειρήσεις στον νότιο Λίβανο, όπου καταγράφει απώλειες, συνεχίζει το σφυροκόπημα ακόμα και βόρεια της Βηρυτού.
Την ίδια ώρα στη Γάζα, ο στρατός έχει εξαπολύσει μία άνευ προηγουμένου επίθεση καθώς έχει περικυκλώσει το βόρειο τμήμα της Λωρίδας όπου ζουν πάνω από 100.000 Παλαιστίνιοι και επιτίθεται σε νοσοκομεία και περιοχές που ζουν εκτοπισμένοι.
Την Τρίτη σε μία από τις φονικότερες επιθέσεις από την αρχή του πολέμου το Ισραήλ βομβάρδισε κτίριο κατοικιών στην περιοχή Μπέιτ Λαχία της βόρειας Γάζας περίπου 100 άτομα.
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)





















![Πτώση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε η αντιπρόεδρος της Ζάμπιας – Ποια η κατάστασή της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/zambia2-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442