
«Φούσκωσαν τα ποτάμια κανείς δεν το περίμενε» – Έλληνας κάτοικος περιγράφει την καταστροφή στη Βαλένθια
Όπως ανέφερε κάτοικος της Βαλένθια τα μηνύματα της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης καθυστέρησαν σημαντικά.
Για την φονική κακοκαιρία που βίωσε η Βαλένθια και η οποία άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς και τεράστιες καταστροφές μίλησε ένας Έλληνας κάτοικος της περιοχής.
Όπως σημείωσε ο κ. Δημήτρης Βαμβακάς, μιλώντας στο MEGA, οι καιρικές συνθήκες στη Βαλένθια έχουν ομαλοποιηθεί.
«Σήμερα είναι καλός ο καιρός έχει σταματήσει να βρέχει, ευτυχώς από χθες. Ευελπιστούμε να συνεχίσει έτσι για να πέφτει η στάθμη του νερού στα ποτάμια και παντού» τόνισε.
Σύμφωνα με τον κ. Βαμβακά, οι τοπικές αρχές «λένε ότι ο κίνδυνος έχει περάσει προς το παρόν».
Υπενθυμίζεται ότι η πρωτοφανής καταστροφή στη Βαλένθια έχει προκαλέσει σοκ σε ολόκληρη την Ισπανία, καθώς οι νεκροί είναι τουλάχιστον 95, ενώ η πόλη έχει πνιγεί στις λάσπες και τα νερά από τις πλημμύρες.
Άργησαν οι ειδοποιήσεις
Ο Έλληνας κάτοικος της Βαλένθια αναφέρθηκε και στην καθυστέρηση των ειδοποιήσεων από την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης «112».
«Μέσα στο σπίτι ήμασταν και μετά μας ήρθε το μήνυμα. Γύρω στις 21:30 με 22:00 το βράδυ μας ήρθε το μήνυμα του 112, αλλά έβρεχε όλη μέρα» υπογράμμισε.
«Φούσκωσαν τα ποτάμια κανείς δεν το περίμενε αυτό. Μέχρι χθες έλεγαν 95 νεκροί. Εγώ πιστευτώ ότι θα περάσει τους 100 δυστυχώς», ανέφερε για το μέγεθος της τραγωδίας που βίωσε η Βαλένθια.
«Εγκλωβίστηκαν άτομα, σε ένα εργοστάσιο εγκλωβίστηκαν 700 άτομα, αλλά τα έσωσαν όμως. Πολλά περιβόλια και κήποι έχουν καταστραφεί. Πρώτη φορά το έχω ζήσει αυτό το πράγμα, εδώ στην Βαλένθια σχεδόν ποτέ δεν βρέχει», συμπλήρωσε ο κ. Βαμβακάς.
- Ουκρανία: 7 νεκροί και πάνω από 20 τραυματίες σε ρωσικά πλήγματα
- Τι είναι τα σύννεφα φωτιάς που έκαναν την εμφάνισή τους στην Γαλλία για πρώτη φορά
- Υεμένη: Πλήγματα κατά αγωγών πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν οι Χούθοι
- Ουκρανία: Οι ρωσικές επιθέσεις απειλούν αμάχους, εμπόριο και επισιτιστική ασφάλεια, λένε αξιωματούχοι του ΟΗΕ
- Το Ισραήλ πιθανόν διέπραξε εγκλήματα πολέμου στον Λίβανο, δηλώνει αξιωματούχος του ΟΗΕ
- Σουδάν: Δεν θα συγκρατεί πλέον τους παραστρατιωτικούς, που κατηγορούνται για γενοκτονία, λέει ο επικεφαλής του

