Στη Σύμη, και πιο συγκεκριμένα στις Σάρπες, εντοπίστηκαν 35 μετανάστες.
Τους μετανάστες είχε αποβιβάσει διακινητής, ο οποίος επιχείρησε να αποφύγει τη σύλληψη, ωστόσο εντοπίστηκε από τους λιμενικούς και συνελήφθη.
Χιλιάδες ευρώ είχαν καταβάλει τα 35 άτομα στον διακινητή για να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα.
Στη Σύμη εντοπίστηκαν οι 35 μετανάστες
Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία στη θαλάσσια περιοχή της Σύμης, εντόπισε ένα ύποπτο ταχύπλοο σκάφος να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας με κατεύθυνση τις βορειοδυτικές ακτές της Σύμης και να αποβιβάζει στην περιοχή Σάρπες ικανό αριθμό αλλοδαπών. Στη θέα του πλωτού του Λιμενικού ο διακινητής αποβιβάστηκε στην ακτή και τράπηκε σε φυγή.
Ακολούθησαν χερσαίες έρευνες από στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Σύμης κατά τις οποίες εντοπίστηκαν τριάντα πέντε αλλοδαποί, ενώ κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών εντοπίστηκε ένας ακόμα αλλοδαπός στην περιοχή της Ιεράς Μονής Ρουκουνιώτη της Σύμης, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τους υπολοίπους, ως ο διακινητής τους.
Κατά δήλωσή τους, οι αλλοδαποί είχαν καταβάλει το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ ο καθένας για τη μεταφορά τους από την Τουρκία στην Ελλάδα. Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.
Τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν δύο επιχειρήσεις διάσωσης σε Κύθηρα και Κυπαρισσιακό Κόλπο, με 64 και 97 άτομα, αντίστοιχα.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων