Υποβολή αιτήσεων για ρυθμίσεις οφειλών προς τον Δήμο Πειραιά σε έως και 60 δόσεις
Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν και οφειλές που κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση.
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τη ρύθμιση οφειλών προς τον Δήμο Πειραιά, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 25 του Νόμου 5143/2024.
Οι πάσης φύσεως βεβαιωμένες οφειλές προς τον δήμο, οι οποίες έχουν βεβαιωθεί έως τις 31.10.2024, μπορούν να ρυθμιστούν και να εξοφληθούν σε έως και 60 δόσεις.
Το ελάχιστό ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των πενήντα (50) ευρώ.
Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν και οφειλές που κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση.
Ιδιαίτερα ευνοϊκή είναι η ρύθμιση για τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία του ευάλωτου οφειλέτη, καθώς προβλέπεται απαλλαγή από προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα ως εξής:
1) εξόφληση εφάπαξ, με απαλλαγή 95%
2) εξόφληση σε 2-6 δόσεις, με απαλλαγή 85%
3) εξόφληση σε 7-12 δόσεις, με απαλλαγή 80%
4) εξόφληση σε 13-60 δόσεις, με απαλλαγή 75%
Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται έως την 31η Ιανουαρίου 2025, ως εξής:
- Ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά http://piraeus.gov.gr (είμαι δημότης – ηλεκτρονικές υπηρεσίες – ηλεκτρονικές αιτήσεις – είσοδος – Τμήμα Εισπράξεων).
- Στον Δήμο Πειραιά (πλατεία Κοραή, 2ος όροφος στο Τμήμα Εισπράξεων)από τον ίδιο τον οφειλέτη ή από εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2132022069-75-76-77-78 ή στο e-mail: [email protected]
«Είναι μια σημαντική ρύθμιση και για τις ευάλωτες κατηγορίες οφειλετών»
Με αφορμή την έναρξη υποβολής των αιτήσεων, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, δήλωσε:
«Η ρύθμιση των 60 δόσεων δίνει τη δυνατότητα σε οφειλέτες του δήμου να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους. Είναι ευκαιρία για τους πολίτες και τα νοικοκυριά να ενταχθούν στη συγκεκριμένη ρύθμιση, προκειμένου να επωφεληθούν από τις ευεργετικές της διατάξεις. Είναι μια σημαντική ρύθμιση και για τις ευάλωτες κατηγορίες οφειλετών, στο πρόσωπο των οποίων πληρούνται σωρευτικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, που ισχύουν σύμφωνα με το αρ. 3 του ν.4472/2017, καθώς και άτομα με αναπηρία, εφόσον το ποσοστό αναπηρίας τους, σε συνδυασμό με το εισόδημα και την περιουσία τους, τους προσδίδουν τα χαρακτηριστικά του ευάλωτου οφειλέτη και απαιτείται σχετική προηγούμενη έκδοση βεβαίωσης ευάλωτου οφειλέτη».
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442