Πιο κοντά από ποτέ στην αποφυλάκιση τα αδέρφια Μενέντεζ μετά από 34 χρόνια
Ο Λάιλ και ο Έρικ Μενέντεζ, οι οποίοι εκτίουν ισόβια κάθειρξη για τις δολοφονίες των γονιών τους το 1989, βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στην αποφυλάκιση μετά από 34 χρόνια.
Ήταν 20 Αυγούστου του 1989, όταν ο Λάιλ και ο Έρικ Μενέντεζ μπήκαν στο σπίτι τους στο Μπέβερλι Χιλς, κατευθύνθηκαν στο σαλόνι όπου οι γονείς τους Χοσέ και Κίτι έβλεπαν τηλεόραση και τους δολοφόνησαν με φρικιαστικό τρόπο. Περίπου επτά χρόνια μετά και μετά από δύο δίκες σε ύφος reality, τα δύο αδέρφια καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη χωρίς τη δυνατότητα αποφυλάκισης.
Σήμερα, μετά από 34 χρόνια, αρκετά ντοκιμαντέρ και τη σειρά «Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story, η υπόθεση των αδερφών Μενέντεζ επανήλθε στην επικαιρότητα, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι ήρθε ο καιρός να βγουν από τη φυλακή.
Το ίδιο φαίνεται να πιστεύει και ο εισαγγελέας της κομητείας του Λος Άντζελες Τζορτζ Γκασκόν, έστω και αν δεν το είπε με αυτά τα λόγια. Ο ίδιος ενέκρινε το αίτημα για νέα δίκη κάνοντας δεκτή την έφεσή τους.
Top LA prosecutor backs resentencing of Menendez brothers https://t.co/56xN5ILArl
— BBC News (World) (@BBCWorld) October 24, 2024
«Μετά από πολύ προσεκτική εξέταση όλων των επιχειρημάτων που προβλήθηκαν από ανθρώπους και στις δύο πλευρές, έφτασα στο συμπέρασμα ότι, σύμφωνα με το νόμο, η εκδίκαση είναι κατάλληλη και πρόκειται να το προτείνω σε ένα δικαστήριο αύριο», είπε ο Τζορτζ Γκασκόν.

Ο εισαγγελέας της κομητείας του Λος Άντζελες Τζορτζ Γκασκόν κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα αδέρφια Μενέντεζ. (Φωτογραφία: REUTERS / Mike Blake)
«Πιστεύω τους ισχυρισμούς των αδερφών Μενέντεζ ότι ήταν θύματα κακοποίησης των γονιών τους» συμπλήρωσε και συνέχισε: «Είναι στη φυλακή περίπου 35 χρόνια και θεωρώ ότι έχουν πληρώσει το χρέος τους προς την κοινωνία».
Την τελική απόφαση για την αποφυλάκιση ή μη των Λάιλ και ο Έρικ Μενέντεζ θα την έχει ο δικαστής. Ωστόσο η απόφαση για νέα δίκη αλλά και τα λόγια του Τζορτζ Γκασκόν αποτελούν μια μεγάλη νίκη τόσο για τα αδέρφια όσο και τους υποστηρικτές τους.
- Σεξεργασία και πολιτική
- Σόργο: Μπορεί ένα ξεχασμένο δημητριακό να σώσει τον θεσσαλικό κάμπο;
- Κρήτη: Την γρονθοκοπούσε μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους – Χειροπέδες σε 28χρονο στα Χανιά
- Νέο παραλήρημα της Παραγουανής πολιτικού κατά του Εμπαπέ: «Π@@@@ας γιος, δεν είναι Γάλλος» (vid)
- Η ξεχωριστή ανάρτηση του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα για την μετακινούμενη κτηνοτροφία
- Στη Βουλή η αναφορά που κατέθεσε ο («λαγός» του Μητσοτάκη) Βελόπουλος επικαλούμενος τις τοξικές δηλώσεις Γεωργιάδη κατά Τσίπρα
- Ανακοίνωσε τον Μπαντιό ο Παναθηναϊκός (pic)
- Ασπρόπυργος: Καταστράφηκε η επιχείρηση από τη φωτιά – 11 άνθρωποι στα νοσοκομεία – Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442