Πρόβλημα με την πιστοποίηση παιδικών χαρών;
Επιστολή έστειλε ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, ζητώντας διευκρινήσεις.
Επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς, υφυπουργούς και τους εμπλεκόμενους φορείς, απέστειλε ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, ζητώντας να ενημερωθεί για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα, ύστερα από το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, μετά από την ανάκληση άδειας ιδιωτικής εταιρίας. «Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε την αρμοδιότητα πιστοποίησης παιδικών χαρών και σε άλλους δήμους της χώρας και τα προηγούμενα χρόνια είχε πιστοποιήσει –μεταξύ άλλων- 13 παιδικές χαρές στο Δήμο Αγίου Δημητρίου» σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου. Άρα το ζήτημα αφορά και άλλους δήμους.
Η επιστολή του Στέλιου Μαμαλάκη απευθύνεται προς: τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Βασίλειο – Πέτρο Σπανάκη, την υφυπουργό Ανάπτυξης Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) και τη Διεύθυνση Διαπίστευσης Φορέων Πιστοποίησης Ελέγχου Επικύρωσης και κοινοποιήθηκε στους προέδρους της ΚΕΔΕ κ. Λάζαρο Κυρίζογλου και της ΠΕΔΑ κ. Γεώργιο Μαρκόπουλο.
Ανάγκη για άμεση ενημέρωση
Ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου με την επιστολή του ζητά να υπάρξει άμεση ενημέρωση για τις «δέουσες ενέργειες στις οποίες οφείλουμε να προβούμε (ως δημοτική αρχή) μετά την κοινοποίηση της απόφασης της ΕΣΥΔ για την ανάκληση των πιστοποιητικών καταλληλότητας των παιδικών χαρών, που είχαν εκδοθεί από την εταιρεία………».
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, «πρόκειται για ένα εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα που αφορά αρκετούς δήμους και προκαλεί μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία σε χιλιάδες οικογένειες σε όλη τη χώρα».
Σημειώνει δε, ότι παρά το γεγονός ότι η σχετική απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΥΔ για την ανάκληση της άδειας της εν λόγω εταιρείας, επικυρώθηκε την Τετάρτη 02.10.2024 και παρά τα επανειλημμένα ερωτήματα τόσο του υπουργείου Εσωτερικών, όσο και των υπηρεσιών του Δήμου Αγίου Δημητρίου, δεν έχει δοθεί καμία απάντηση για τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το ζήτημα.
Ο Στέλιος Μαμαλάκης καταλήγει: «Δεδομένης της σοβαρότητας του θέματος και της προτεραιότητας που δίνουμε στην ασφάλεια των παιδιών μας, από την πρώτη στιγμή προχωρήσαμε στις δέουσες ενέργειες για να λάβουμε από νέο φορέα ελέγχου τα αναγκαία πιστοποιητικά. Ωστόσο, δεν μας έχει διευκρινιστεί αν στο μεσοδιάστημα οι συγκεκριμένες παιδικές χαρές επιβάλλεται να σφραγιστούν».
- Θεσσαλονίκη: Σκαρφάλωσε σε πολυκατοικία και διέρρηξε το σπίτι της γιαγιάς του – Άρπαξε 500 ευρώ
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στο in.gr για το κυκλοφοριακό στην πόλη
- ΗΠΑ: Αφαιρείται με δικαστική απόφαση το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ από το Κέντρο Κένεντι
- Ανάρπαστα τα εξοχικά στην Ελλάδα – Ποιοι αγοράζουν
- Μάικλ Τζόρνταν: Κάνει… ζωάρα στη Μύκονο ο G.O.A.T. του μπάσκετ (vids)
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι διαρροές, το «κλειδωμένο» ντουλάπι και η στοχοποίηση της Τυχεροπούλου
- Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Στο μικροσκόπιο ηχητικές καταγραφές από το σπίτι της οικογένειας
- Πανελλαδικές 2026: Αυτά είναι τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-rachel-claire-5531048-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442