Γιούλια Ναβάλναγια: Θέλει να κατέβει για πρόεδρος στη Ρωσία όταν φύγει ο Βλαντίμιρ Πούτιν
Η Γιούλια Ναβάλναγια, χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι, μίλησε στο BBC για τα μελλοντικά σχέδιά της
Η Γιούλια Ναβάλναγια, σύζυγος του εκλιπόντος ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, δήλωσε ότι κάποια μέρα θα επιστρέψει στη Ρωσία και θα κατέβει για πρόεδρος όταν ο επικεφαλής του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα βρίσκεται πλέον στην εξουσία, όπως μετέδωσε σήμερα το BBC.
Η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι αποτελεί σκληρή επικρίτρια του Βλαντίμιρ Πούτιν
Μετά τον θάνατο του Ναβάλνι σε ρωσική φυλακή στην Αρκτική τον Φεβρουάριο, κανένας μεμονωμένος ηγέτης δεν έχει αναδειχθεί για να ενώσει την ετερόκλιτη αντιπολίτευση στη χώρα και υπάρχουν σημαντικές διαμάχες μεταξύ διαφορετικών ομάδων Ρώσων αντιφρονούντων στο εξωτερικό.
«Ο πολιτικός μου αντίπαλος είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Και θα κάνω τα πάντα για να πέσει το καθεστώς του όσο το δυνατόν πιο σύντομα», δήλωσε η Ναβάλναγια στο BBC.
Όταν θα είναι ο κατάλληλος χρόνος, «θα συμμετάσχω στις εκλογές… ως υποψήφια», δήλωσε στο BBC.

Η Γιούλια Ναβάλναγια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Όσο ο Πούτιν βρίσκεται στην εξουσία, η Γιούλια Ναβάλναγια δεν θα επιστρέψει στη Ρωσία
Όσο ο Πούτιν, ηγέτης της Ρωσίας από την τελευταία ημέρα του 1999, συνεχίζει να είναι στην εξουσία, η Ναβάλναγια δήλωσε ότι δεν θα επιστρέψει. Ο Πούτιν έγινε 72 ετών αυτό τον μήνα.
Ο Ναβάλνι, 47 ετών, πέθανε ξαφνικά στις 16 Φεβρουαρίου, με τη ρωσική αντιπολίτευση να χάνει τον πλέον χαρισματικό και δημοφιλή ηγέτη της.
Εξέτιε ποινές φυλάκισης άνω των 30 ετών συνολικά για κατηγορίες, που, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν κατασκευασμένες και είχαν στόχο να φιμώσουν την κριτική του προς τον Πούτιν.
Το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει τους πολιτικούς συμμάχους του Ναβάλνι επικίνδυνους εξτρεμιστές που έχουν στόχο να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα για λογαριασμό της Δύσης. Δηλώνει ότι ο Πούτιν έχει σε συντριπτικό ποσοστό τη στήριξη των απλών Ρώσων, καταδεικνύοντας τις δημοσκοπήσεις στις οποίες η δημοτικότητα του ξεπερνά το 80%.
Η Ναβάλναγια έχει κατηγορήσει τον Πούτιν ότι έδωσε εντολή να δολοφονηθεί ο σύζυγός της, έναν ισχυρισμό που το Κρεμλίνο έχει κατ’ επανάληψη απορρίψει.
Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν καταλήξει ότι ο Πούτιν δεν έδωσε εντολή να δολοφονηθεί ο Ναβάλνι, σύμφωνα με το AP και τη Wall Street Journal.
Τον Αύγουστο, η Ναβάλναγια απέρριψε τις πληροφορίες ερευνητών σύμφωνα με τις οποίες ο Ναβάλνι πέθανε λόγω «συνδυασμού ασθενειών».
Η ίδια δήλωσε στο BBC ότι το Ίδρυμα Κατά της Διαφθοράς το οποίο διοικεί εκείνη στη θέση του συζύγου της έχει αποδείξεις τις οποίες εκείνη θα αποκαλύψει όταν θα υπάρχει «ολόκληρη η εικόνα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Μύθος» ο Γιαμάλ στα 19 του: Το ασύλληπτο επίτευγμα του σούπερ σταρ της Ισπανίας (pics)
- Ο Τόλκιν, ο Άντι Σέρκις και η διαμάχη για το λευκό κάστινγκ του νέου «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»
- Θεσσαλονίκη: Κλείνει απόψε τμήμα της Περιφερειακής Οδού λόγω εργασιών για το flyover
- Ινδία: Βίαιη αστυνομική επέμβαση σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης Μόντι στο Νέο Δελχί
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 16χρονη με πλαστή ταυτότητα σε μπαρ
- «Έσπασε» ο Σκαλόνι μετά τον χαμένο τελικό: «Πονάει η ψυχή μου…» (vid)
- Θεσσαλονίκη: Σε 30χρονο ανήκει η σορός που εντοπίστηκε μετά τη φωτιά σε Ι.Χ. στο Ωραιόκαστρο
- Πώς είναι να μεγαλώνεις στο πιο διάσημο εστιατόριο του Χόλιγουντ δίπλα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μπραντ Πιτ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442