Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιούλια Ναβάλναγια: «Δεν είναι πραγματικός πρόεδρος, είναι γκάνγκστερ» - Το μήνυμα της στον Πούτιν

Γιούλια Ναβάλναγια: «Δεν είναι πραγματικός πρόεδρος, είναι γκάνγκστερ» – Το μήνυμα της στον Πούτιν

Η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι, Γιούλια Ναβάλναγια είπε ότι «δεν έχει κάποιο μήνυμα» για τον Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο αποκάλεσε «δολοφόνο» και «γκάνγκστερ».

Η χήρα του ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Ρωσία και σφοδρού επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος πέθανε στις 16 Φεβρουαρίου σε ηλικία 47 ετών στη φυλακή, Γιούλια Ναβάλναγια αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των εκλογών της χώρας και τη νίκη του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανανέωσε την προεδρική του θητεία για επιπλέον έξι χρόνια, «κλειδώνοντας» έτσι την πέμπτη θητεία του στο συγκεκριμένο αξίωμα κάτι που τον καθιστά τον μακροβιότερο ηγέτη της χώρας μετά από τον Στάλιν, συγκεντρώνοντας το 87,97% των ψήφων στις εκλογές.

«Να είστε γενναίοι, μια μέρα, πολύ σύντομα, θα νικήσουμε»

Η Γιούλια Ναβάλναγια που ζει αυτοεξόριστη στο Βερολίνο έφτασε στις πύλες της ρωσικής πρεσβείας στο Βερολίνο για να ψηφίσει στις ρωσικές προεδρικές εκλογές. Αφού άρχισε να περιμένει στην ουρά για να ψηφίσει στις 12 το μεσημέρι τοπική ώρα στη Γερμανία, έφτασε στο μπροστινό μέρος της ουράς γύρω στις 6 το απόγευμα.

Η Γιούλια Ναβάλναγια, χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι, του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης βγαίνει από το χώρο της ρωσικής πρεσβείαςστο Βερολίνο (Πηγή: REUTERS/Annegret Hilse)

Αποκάλυψε τι ψήφισε

Αφού ψήφισε στη ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο, η Γιούλια Ναβάλναγια δήλωσε στην ανταποκρίτρια του Sky News στην Ευρώπη, Σιοβάν Ρόμπινς, ότι το μήνυμά της προς τον ρωσικό λαό ήταν: «Να είστε γενναίοι, μια μέρα, πολύ σύντομα, θα νικήσουμε».

Όταν ρωτήθηκε για τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, είπε ότι «δεν έχει κάποιο μήνυμα» για τον Ρώσο ηγέτη, τον οποίο αποκάλεσε «δολοφόνο» και «γκάνγκστερ» που οδήγησε τη χώρα της σε πόλεμο.

Ακόμα αποκάλυψε ότι έγραψε το όνομα του συζύγου της στο ψηφοδέλτιο. «Πιθανώς σας ενδιαφέρει τι έγραψα στο ψηφοδέλτιο, ποιον ψήφισα. Φυσικά, έγραψα το όνομα ‘Ναβάλνι’», είπε ακόμα μιλώντας έξω από τη ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο.


Αστυνομικοί περπατούν δίπλα στη Γιούλια Ναβάλναγια, τη χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι, αφού έφυγε από τη ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο (Πηγή: REUTERS/Annegret Hilse)

«Δεν είναι δυνατόν ένα μήνα πριν από τις εκλογές, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, να έχει σκοτωθεί ο κύριος αντίπαλος του Πούτιν, ο οποίος ήταν ήδη στη φυλακή», προσέθεσε.

Συμμετείχε στη διαμαρτυρία «Μεσημέρι κατά του Πούτιν»

Νωρίτερα η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι συμμετείχε στη διαμαρτυρία «Μεσημέρι κατά του Πούτιν», η οποία ενθάρρυνε τους ανθρώπους να βγουν την τελευταία ημέρα της ψηφοφορίας και να καταστρέψουν τα ψηφοδέλτιά τους.

Η Γιούλια Ναβάλναγια, χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι, του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης στέκεται στην ουρά έξω από τη ρωσική πρεσβεία (Πηγή: REUTERS/Annegret Hilse)

«Μπορώ να δω ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν στη διαμαρτυρία μας ‘Μεσημέρι κατά του Πούτιν’, επειδή βρισκόμουν στην ουρά όλη την ώρα με ανθρώπους που με υποστήριζαν», δήλωσε.

«Φώναζαν συνεχώς ‘Ναβάλνι’ και με ευχαριστούσαν που ήρθα. Δεν θα έπρεπε να με ευχαριστούν. Σας ευχαριστώ όλους και όλες που ήρθατε – όλους όσους ήρθαν και στάθηκαν σε αυτή την ουρά», προσέθεσε.

Sports in

Το νέο «κάδρο» έχει και τον αρχηγό

Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου αλλάζει τα δεδομένα ενόψει της τρίτης μάχης Ολυμπιακού - Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στο final 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024