Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O Πούτιν αποκάλυψε συμφωνία ανταλλαγής του Ναβάλνι με Ρώσο κρατούμενο στη Δύση - «Δυστυχώς συνέβη ό,τι συνέβη»

O Πούτιν αποκάλυψε συμφωνία ανταλλαγής του Ναβάλνι με Ρώσο κρατούμενο στη Δύση – «Δυστυχώς συνέβη ό,τι συνέβη»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποιώντας το όνομά του Ναβάλνι δημοσίως για πρώτη φορά μετά από χρόνια, «αποκάλυψε» ότι είχε συμφωνήσει σε ανταλλαγή κρατουμένων.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στις εκλογές στη Ρωσία και ανανέωσε την προεδρική του θητεία για επιπλέον έξι χρόνια, «κλειδώνοντας» έτσι την πέμπτη θητεία του στο συγκεκριμένο αξίωμα κάτι που τον καθιστά τον μακροβιότερο ηγέτη της χώρας μετά από τον Στάλιν.

Στις πρώτες δηλώσεις μετά τη νίκη του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ευχαρίστησε τους πολίτες της Ρωσίας που τον στήριξαν, ενώ αναφέρθηκε και σε μία σημαντική αποκάλυψη όσον αφορά τον ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι που πέθανε στη φυλακή τον περασμένο μήνα.

«Μπορεί να με πιστέψετε, μπορεί και όχι. Το άτομο που μου μίλησε δεν είχε τελειώσει ακόμη την πρότασή του και είπα: ‘Συμφωνώ’. Αλλά δυστυχώς, αυτό που συνέβη είναι αυτό που συνέβη»

Χρησιμοποίησε το όνομα του Ναβάλνι μετά από χρόνια

Ο Ρώσος πρόεδρος χρησιμοποιώντας το όνομά του Ναβάλνι δημοσίως για πρώτη φορά μετά από χρόνια, «αποκάλυψε» ότι είχε συμφωνήσει σε ανταλλαγή κρατουμένων στην οποία περιλαμβανόταν και ο ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι «είναι λυπηρό που πέθανε».

Ο βασικός όρος για την ανταλλαγή ήταν ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι δεν θα επέστρεφε στην Ρωσία.

«Λίγες ημέρες πριν πεθάνει ο κ. Ναβάλνι, κάποιοι συνάδελφοι μου είπαν … ότι υπήρχε μια ιδέα να ανταλλάξουμε τον κ. Ναβάλνι με κάποιους ανθρώπους που είναι φυλακισμένοι σε δυτικές χώρες», δήλωσε ο Πούτιν απαντώντας σε ερώτηση του NBC News, χωρίς να γνωστοποιεί τον κρατούμενο τον οποίο αφορούσε η ανταλλαγή.

«Μπορεί να με πιστέψετε, μπορεί και όχι. Το άτομο που μου μίλησε δεν είχε τελειώσει ακόμη την πρότασή του και είπα: ‘Συμφωνώ’. Αλλά δυστυχώς, αυτό που συνέβη είναι αυτό που συνέβη. Έτσι είναι η ζωή», πρόσθεσε.

Οι υποστηρικτές του Ναβάλνι ισχυρίστηκαν ότι ο Πούτιν τον σκότωσε για να ματαιώσει μια επικείμενη ανταλλαγή κρατουμένων που θα απελευθέρωνε τον ίδιο και δύο Αμερικανούς. Πέντε πηγές δήλωσαν στο NBC News ότι μια τέτοια συμφωνία βρισκόταν υπό διαπραγμάτευση αλλά δεν ήταν επικείμενη όταν ο Ναβάλνι πέθανε στις 16 Φεβρουαρίου σε ηλικία 47 ετών.

Η σύμμαχος του Ναβάλνι, Μαρία Πεβτσίχ, είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι ο Ναβάλνι επρόκειτο να αφεθεί ελεύθερος και να του επιτραπεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό με αντάλλαγμα την επιστροφή στη Ρωσία του Βαντίμ Κρασίκοφ, ενός επαγγελματία εκτελεστή που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στη Γερμανία.

Όταν πρωτοεμφανίστηκαν αναφορές για τη συμφωνία, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι «δεν είχε γνώση τέτοιων συμφωνιών».

Sports in

Οι Νικς «πάτησαν» τους Σίξερς με συγκλονιστικό Μπράνσον και 3-1 η σειρά (92-97)

Οι Νιου Γιορκ Νικς έχοντας τρομερή μέρα τον Τζέιλεν Μπράνσον υπέταξαν 97-92 του Σίξερς και θέλουν πλέον μία νίκη για την πρόκρισή τους στον 2ο γύρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024