ΣΥΡΙΖΑ: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας Γεροβασίλη, Ζαχαριάδης και Γκλέτσος
Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στέλνουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος «για ακραίες εκφράσεις» την Όλγα Γεροβασίλη, τον Κώστα Ζαχαριάδη και τον Απόστολο Γκλέτσο καλώντας το πειθαρχικό όργανο του κόμματος να επιληφθεί του θέματος.
Αναταράξεων συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ με μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος να στέλνουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας, «για ακραίες εκφράσεις», την Όλγα Γεροβασίλη, τον Κώστα Ζαχαριάδη και τον Απόστολο Γκλέτσο.
Σύμφωνα με το σκεπτικό τους, «έπειτα από ακραίες τοποθετήσεις που ακούστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, θέλοντας να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια και τη διαμαρτυρία μας, κάνοντας χρήση των αρμόδιων οργάνων του κόμματος, παραπέμψαμε σήμερα Παρασκευή πρωί στην Επιτροπή Δεοντολογίας τους κ.κ. Γκλέτσο και Ζαχαριάδη και την κυρία Γεροβασίλη έτσι ώστε να επιληφθεί συγκεκριμένων περιστατικών και να πράξει όσα ορίζει το καταστατικό, επιβάλλοντας, αν έτσι κρίνει, τις αναγκαίες πειθαρχικές κυρώσεις».
Κατατέθηκαν τρεις ξεχωριστοί φάκελοι, ένας για τον καθένα, συμπεριλαμβανομένων και ηλεκτρονικών αρχείων, όπως π.χ. βιντεοληπτικό υλικό.
Ο δρόμος για το Συνέδριο
Όλα αυτά ενώ φουντώνουν τα σενάρια περί αναβολής του Συνεδρίου που όπως έχει ανακοινωθεί θα κληθεί να εγκρίνει τις υποψηφιότητες για την προεδρία.
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 8, 9 και 10 Νοεμβρίου και η εκλογή προέδρου στις 24 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει αποφασιστεί.
Χθες, στην Πολιτική Γραμματεία αποφασίστηκε μεταξύ άλλων πως ο «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προχωρήσει συντεταγμένα, με συλλογικότητα, πιστή τήρηση του Καταστατικού και των αποφάσεων των αρμόδιων οργάνων του προς την εκλογή προέδρου» ενώ τονίστηκε πως «η συστηματική προσπάθεια να διαχυθεί ένα κλίμα απογοήτευσης και παραίτησης μεταξύ των αριστερών, προοδευτικών πολιτών θα πέσει στο κενό, δεν θα ανακόψει τη μαζική και ενεργητική συμμετοχή των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε όλες τις εσωκομματικές διαδικασίες, για την οποία θα αγωνιστούμε και θα εγγυηθούμε θεσμικά με όλες μας τις δυνάμεις».
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά
- Κουτλουάι: «Δεν κατάλαβα γιατί ο Όσμαν πήγε στον ΠΑΟΚ» (vid)
- Στο Κρεμλίνο η ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας – Στο επίκεντρο η Ουκρανία και η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών
- Κούβα: Ιστιοφόρο ισπανικής ΜΚΟ έφτασε με ανθρωπιστική βοήθεια
- Μπορεί η AI να «εφεύρει» ένα σπάνιο πουλί;
- Κυψέλη: Θρίλερ με τη σορό που βρέθηκε σε βαλίτσα – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Φοβερά λόγια του Φεράν Τόρες: «Το γκολ το έβαλαν 47 εκατομμύρια Ισπανοί όχι εγώ»
- Κύπρος: 52 χρόνια μετά οι μνήμες παλεύουν να μείνουν ζωντανές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442