Τυχεροί ήταν όσοι πολίτες κατάφεραν να δουν απόψε το βράδυ τον «κομήτη του αιώνα» να διασχίζει τον ουρανό της Αττικής.
Πρόκειται για τον κομήτη «C/2023 A3 Tsuchinshan-ATLAS», έναν κομήτη μακράς περιόδου που επιστρέφει στο εσωτερικό του ηλιακού συστήματος μία φορά κάθε 80.000 χρόνια.
Στις 22:00 ο κομήτης ήταν ορατός και στον Αττικό ουρανό
Ο C/2023 A3 έγινε ορατός στον ουρανό της Αττικής, και συγκεκριμένα στις 22:00 τη νύχτα της Τρίτης (15/10), και όσοι κατάφεραν να τον δουν να «σκίζει» και να φωτίζει τον ουρανό, απόλαυσαν ένα πραγματικά εντυπωσιακό και συνάμα μοναδικό στα χρονικά θέαμα.
Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον ουρανό της Αττικής
Το ουράνιο αυτό αντικείμενο που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2023, έκανε το ντεμπούτο του στο εσωτερικό ηλιακό μας σύστημα σε μια εξαιρετικά ελλειπτική τροχιά, σηματοδοτώντας την πρώτη τεκμηριωμένη εμφάνισή του στην ανθρώπινη ιστορία. Ο κομήτης εντοπίστηκε από παρατηρητές του κινεζικού αστεροσκοπείου Tsuchinshan, ή αλλιώς «Μωβ Βουνό», και ενός τηλεσκοπίου ATLAS (Asteroid Terrestrial-impact Last Alert System) στη Νότια Αφρική, με την επίσημη ονομασία του να τιμά και τα δύο αστεροσκοπεία.
Σε ποιες άλλες χώρες έγινε ορατός ο κομήτης
Όπως φαίνεται σε βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, χθες Δευτέρα (14/10) ο αρχαίος κομήτης C/2023 A3 Tsuchinshan-ATLAS φώτισε τον ουρανό πάνω από τη Ρωσία, την Κίνα και Βόρεια Μακεδονία.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής