Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής στην Πυροσβεστική για ομάδα βρετανών πεζοπόρων που βρίσκονταν στο φαράγγι του Βουραϊκού στα Καλάβρυτα. Πρόκειται για φωτογράφους που ειδοποίησαν τις Αρχές μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112.
Όπως αναφέρει το kalavrytanews.com, οι φωτογράφοι είχαν φτάσει στο σημείο για να απαθανατίσουν διελεύσεις μαχητικών αεροσκαφών και κάλεσαν σε βοήθεια στις 8:28 αναφέροντας ότι ένας εξ αυτών, 67 ετών, είχε χάσει τις αισθήσεις του.
Άμεσα έφτασαν στο φαράγγι άνδρες της Πυροσβεστικής Καλαβρύτων και της Αστυνομίας – καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ -, οι οποίοι εντόπισαν τους πεζοπόρους. Ο 67χρονος μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Η ομάδα των βρετανών φωτογράφων έκαναν χρήση του 112 αναφέροντας ότι ο φίλος τους ήταν αναίσθητος
Πυροσβεστικό όχημα στο σημείο του δυστυχήματος στα Καλάβρυτα
Καλάβρυτα: Η επιχείρηση ανάρυρσης
Ο άνδρας εντοπίσθηκε χωρίς τις αιθήσεις του σε δύσβατο σημείο της περιοχής Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων και για την ανάσυρσή του επιχείρησαν επτά πυροσβέστες με δύο οχήματα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τοπικού μέσου, για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του 67χρονου διενεργήθηκε ιατροδικαστική εξέταση. Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο θάνατος του βρετανού φωτογράφου οφείλεται σε παθολογικά αίτια.
Χωρίς αισθήσεις μεταφέρθηκε άνδρας από δύσβατο σημείο της περιοχής Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων και παραδόθηκε στο Ε.Κ.Α.Β. Επιχείρησαν 7 #πυροσβέστες με 2 οχήματα.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.