Λίβανος: Συγκαλείται εκτάκτως το ΣΑ του ΟΗΕ για να συζητήσει τη σύγκρουση Ισραήλ – Χεζμπολάχ
Στη συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ, που θα διεξαχθεί εκτάκτως μετά από αίτημα της Γαλλίας προκειμένου να συζητηθεί η σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ, θα είναι παρών και ο Αντόνιο Γκουτέρες.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συγκαλείται να συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα Τετάρτη στις 18:00 (ώρα Νέας Υόρκης• στη 01:00 αύριο Πέμπτη ώρα Ελλάδας), για να συζητήσει την κλιμάκωση της σύγκρουσης Ισραήλ – Χεζμπολάχ.
Απογοήτευση Λιβάνου από την ομιλία Μπάιντεν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
Σφοδροί βομβαρδισμοί των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ στον Λίβανο στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 500 ανθρώπους προχθές Δευτέρα, ανακοίνωσε χθες Τρίτη η σλοβένικη προεδρία του κορυφαίου οργάνου του διεθνούς οργανισμού.
Στη συνεδρίαση, που συγκλήθηκε κατόπιν επίσημου αιτήματος της Γαλλίας, θα είναι παρών ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, διευκρίνισε η προεδρία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της λιβανικής διπλωματίας Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ εξέφρασε απογοήτευση χθες Τρίτη για την τοποθέτηση που έκανε στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τη ραγδαία κλιμάκωση της κρίσης.
«Δεν επιλύει το πρόβλημα»
Πρόσθεσε πάντως ότι διατηρεί ελπίδες, επισημαίνοντας πως η Ουάσιγκτον είναι ο «μόνος» παράγοντας που μπορεί να παρέμβει και να βοηθήσει.
«Δεν ήταν ισχυρή. Δεν ήταν υποσχόμενη» και «δεν επιλύει το πρόβλημα», έκρινε ο κ. Χαμπίμπ, αναφερόμενος στην ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ.
Μολαταύτα, «διατηρώ ακόμη ελπίδες. Οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα που μπορεί να κάνει τη διαφορά» ασκώντας επιρροή στο Ισραήλ, τόνισε.
- Η Ντέλσι Ροντρίγκεζ απαντά στο αν συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ για την σύλληψη του Μαδούρο – Ο ρόλος του Ρούμπιο
- Τι κρύβεται πίσω από την πτώση σε χρυσό, Bitcoin και Big Tech
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442