Ανδρουλάκης: Ποιος οδήγησε σε στρατηγικές ήττες τη Νέα Δημοκρατία εντός και εκτός Βουλής;
«Ολες οι υποψηφιότητες έχουν να δώσουν, αρκεί ο καθένας - είτε είναι βουλευτής είτε όχι - να συνεισφέρει με τις θέσεις του στον δημόσιο διάλογο», τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.
«Στις εσωκομματικές εκλογές του 2021 με ρωτούσαν συνεχώς τι θα κάνω που δεν είμαι βουλευτής, ενώ θα έλειπα μόνο έναν χρόνο από τη Βουλή. Μου κάνει εντύπωση που σήμερα, μολονότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν σε τρία χρόνια, το εν λόγω ερώτημα δεν τίθεται επί της ουσίας. Αλά καρτ μας αντιμετωπίζουν κάθε φορά», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Βασίλης Βερβερίδης/Eurokinissi).
Τόνισε, το βράδυ χθες Δευτέρα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΝΕ ότι «όλες οι υποψηφιότητες έχουν να δώσουν, αρκεί ο καθένας – είτε είναι βουλευτής είτε όχι – να συνεισφέρει με τις θέσεις του στον δημόσιο διάλογο. Αυτή θα είναι η προίκα της εσωκομματικής διαδικασίας και στέκομαι σε αυτό».
«Η ενότητα είναι στη βάση της παράταξης και όχι για να μοιράζεται εξουσία στον κάθε υποψήφιο»
Νωρίτερα το απόγευμα μιλώντας στη Λαμπρινή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κι εκ νέου υποψήφιος υποστήριξε ότι η ενότητα είναι στη βάση της παράταξης και όχι για να μοιράζεται εξουσία στον κάθε υποψήφιο.
Απαντώντας στο ερώτημα περί κυβερνησιμότητας, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε: «Συνεχώς τίθεται το ερώτημα ποιος θα κερδίσει τον Μητσοτάκη. Εμφανίζονται διάφοροι και λένε ότι θα το πετύχουν. Προσωπικά δεν μιλάω θεωρητικά. Είμαι δυόμισι χρόνια πρόεδρος της παράταξης. Ποιος οδήγησε σε στρατηγικές ήττες τη Νέα Δημοκρατία εντός και εκτός Βουλής; Αυτό θέλω να σκεφτείτε.
Οι πρωτοβουλίες μου…
»Πότε ξανά στα πενήντα χρόνια της μεταπολίτευσης το τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα έκανε πρόταση δυσπιστίας, το ακολούθησαν τα υπόλοιπα κόμματα και το ίδιο βράδυ ο μεγάλος ηττημένος ήταν ο πρωθυπουργός που απέπεμψε το μισό Μαξίμου; Πριν δυο χρόνια είχε επαναληφθεί κάτι ανάλογο. Οι πρωτοβουλίες μου έδειξαν ότι το μοναδικό κόμμα που έχει αντιπαρατεθεί ευθέως με τη Νέα Δημοκρατία και την έχει οδηγήσει σε ήττες, είναι το ΠΑΣΟΚ».
Πηγή: ΑΠΕ
- Ηγουμενίτσα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από σύγκρουση οχημάτων στην εθνική οδό
- Super League: Συνέχεια στη μάχη της παραμονής με την 3η αγωνιστική των play out
- Μητσοτάκης: Αντιμέτωπος με σκάνδαλα και δημοσκοπική κατρακύλα ανακοινώνει μέτρα οικονομικής στήριξης
- Γιατί τα ομαδικά μαθήματα είναι σημαντικά για τον σκύλο
- Αντιπολιτευτικά πυρά για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Τίποτα δεν θα είχαμε μάθει αν δεν υπήρχε η ευρωπαία εισαγγελέας»
- Σίνερ: «Θέλω να είμαι στην καλύτερη φόρμα για το Ρολάντ Γκαρός»
- Τέλος οι περιοδείες για τη Μαντόνα παρά το νέο άλμπουμ;
- Vita: Το νέο τεύχος έρχεται αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)
















































![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-315x220.jpg)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442