Ρωσία: Σχόλιο για απόπειρα δολοφονίας Τραμπ – «Το παιχνίδι με τη φωτιά» έχει συνέπειες
«Δεν είμαστε εμείς που πρέπει να σκεφτούμε, οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών πρέπει να σκεφθούν», είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ
Το Κρεμλίνο εκτίμησε σήμερα ότι η σύνδεση του δράστη της φερόμενης απόπειρας δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με την Ουκρανία αποδεικνύει ότι «το παιχνίδι με τη φωτιά» έχει συνέπειες.
Τα σχόλια του Ντμίτρι Πεσκόφ ήταν μια ξεκάθαρη αναφορά στη στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας
«Φυσικά και παρακολουθούμε τις πληροφορίες που έρχονται από τις ΗΠΑ, βλέπουμε σε ποιο βαθμό η κατάσταση εκεί είναι τεταμένη (…) η πολιτική μάχη εντείνεται και χρησιμοποιούνται διάφορες μέθοδοι», σημείωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.
«Δεν είμαστε εμείς που πρέπει να σκεφτούμε, οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών πρέπει να σκεφθούν. Σε κάθε περίπτωση το παιχνίδι με τη φωτιά έχει συνέπειες», τόνισε.
Τα σχόλια του Πεσκόφ ήταν μια ξεκάθαρη αναφορά στη στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.
Ποιος κατηγορείται ως ο δράστης της επίθεσης
Το CNN, το Fox News και οι New York Times – επικαλούμενα μη κατονομαζόμενα μέλη των υπηρεσιών επιβολής της τάξης– μετέδωσαν ότι ο δράστης της επίθεσης εναντίον του Τραμπ είναι ο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, 58 ετών, με καταγωγή από τη Χαβάη.

Ο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ.
Τρεις λογαριασμοί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το όνομα του Ρουθ δείχνουν ότι στήριζε ένθερμα την Ουκρανία στον πόλεμό της κατά της Ρωσίας.
Οι New York Times επεσήμαναν ότι πήραν συνέντευξη από τον Ρουθ το 2023 για ένα άρθρο που αφορούσε τους Αμερικανούς που έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν το Κίεβο.
Ο Ρουθ είχε επισημάνει σε αυτή τη συνέντευξη ότι πήγε στην Ουκρανία το 2022 και πέρασε αρκετούς μήνες εκεί, όπως και ότι προσπάθησε να στρατολογήσει Αφγανούς στρατιώτες που έφυγαν για να γλιτώσουν από τους Ταλιμπάν να πολεμήσουν στην Ουκρανία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΗΠΑ: Αυστηρότεροι οι κανονισμοί για βίζα σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
- Το Ιράν διαψεύδει τον Τραμπ – Αρνείται ότι αποφυλακίστηκε Αμερικανίδα από τις ιρανικές φυλακές
- Η ΕΕ πιέζει τις ΗΠΑ για εξαίρεση ευρωπαϊκών προϊόντων από τους δασμούς 15% – Και το ελαιόλαδο στη λίστα
- Οι Μαϊάμι Χιτ παρουσίασαν τον Αντετοκούνμπο: «Εδώ γνώρισα τη γυναίκα μου, είναι μια πόλη με πολλή ζέστη, όπως στην Ελλάδα»
- «Καύσωνας» με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «κλιματιστικό» του Μαξίμου και οι «υψηλές θερμοκρασίες» μετά τις διώξεις
- Φίλες και στην πραγματική ζωή: H Αλάνα Ούμπακ είναι «το κορίτσι» της Ρις Γουίδερσπουν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)











































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)






















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442