Το παιχνίδι δεν χρίζει ιδιαίτερης ανάλυσης με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να παρατάσσεται έχοντας αρκετές απουσίες, ωστόσο τόσο εκείνος, όσο και ο Όντεντ Κάτας έβγαλαν τα πρώτα συμπεράσματα ενόψει μιας μεγάλης σεζόν που πλησιάζει.
Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έδειξε θέληση να παίξει γρήγορα, με τον κλασικό του τρόπο, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σάσα Βεζένκοφ στην επιστροφή του, που τόσο με τα γνωστά του μακρινά σουτ, όσο και με τα κοψίματά του. Έτσι οι Πειραιώτες έκλεισαν την πρώτη περίοδο μπροστά στο +2 με το 20-18. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ άρχισε πολύ δυναμικά το δεύτερο δεκάλεπτο τρέχοντας ένα σερί 12-0 στα πρώτα τέσσερα λεπτά, φτάνοντας στο +10 με το 30-20. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν άμεση απάντηση και μπόρεσαν να κλείσουν το πρώτο ημίχρονο όντας πίσω με μονοψήφια διαφορά τρέχοντας ένα επιμέρους 16-10, για να γράψει ο φωτεινός πίνακας στο 40-36 υπέρ των ισραηλινών.
Στην τρίτη περίοδο το σύνολο του Όντεντ Κάτας διατηρούσε το προβάδισμα, με τον Ολυμπιακό να μένει κοντά και να κυνηγά την ανατροπή, την ώρα που οι δύο τεχνικοί ανακάτευαν συνεχώς την τράπουλα για να δώσουν χρόνο σε όλους. Ο ΜακΚίσικ πήρε την… σκυτάλη για τον Ολυμπιακό καταφέρνοντας να μειώσει ακόμα περισσότερα, με αποκορύφωμα το buzzer beater στο φινάλε του δεκαλέπτου, όμως η Μακάμπι παρέμενε μπροστά με 62-60.
Ο Ολυμπιακός δεν τα παράτησε και επέστρεψε πλήρως στο ματς, προσπερνώντας στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου με έναν πόντο για το 67-66. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι έως το φινάλε και περίπου πέντε λεπτά πριν το τέλος ο Γιώργος Πρίντεζης πάτησε παρκέ. Αρχικά έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο και στη συνέχεια περίμενε την… στιμή του. Ο Ντόρσεϊ μείωσε με καλάθι σε 82-83 και στην τελευταία επίθεση των Ερυθρόλευκων, ο Πρίντεζης μετά τις γνωστές του προσποιήσεις από το ποστ έκανε το πεταχτάρι σκοράροντας για το τελικό 84-83 που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.
Το Art Project Space παρουσιάζει την Πέμπτη 7 Μαΐου τη συλλεκτική έκδοση Πειρατές, με πρωτότυπα χαρακτικά του Νίκου Κυριακόπουλου. Εκεί όπου η τέχνη είναι τρόπος ζωής
Άστον Βίλα και Φράιμπουργκ θα παίξουν στον τελικό του Europa League, ο οποίος θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη, συγκεκριμένα στο γήπεδο Μπεσίκτας. Πότε θα διεξαχθεί.
Νίκησαν και στις ρεβάνς των ημιτελικών η Ράγιο Βαγεκάνο και η Κρίσταλ Πάλας, οι Ισπανοί εκτός έδρας με 1-0 την Στρασμπούρ και οι Αγγλοι 2-1 την Σαχτάρ Ντόνετσκ στην έδρα τους.