Περιφέρεια Θεσσαλίας: Τέλος τα νεκρά ψάρια από τον Παγασητικό – Εναέριο βίντεο από τον Βόλο
Συλλέχθηκαν 270 τόνοι νεκρά ψάρια που κατευθύνθηκαν για καύση, ενώ άλλοι 100 τόνοι που κατά 95% ήταν χώμα και 5% ψάρια κατευθύνθηκαν για υγειονομική ταφή σε επίσημα εγκεκριμένο χώρο.
Μέχρι λίγες μέρες πριν, το λιμάνι του Βόλου ήταν γεμάτο με νεκρά ψάρια, τα οποία δημιουργούσαν ένα ασημί πέπλο, κάνοντας τον γύρο του κόσμου. Ωστόσο, με την επιχείρηση καθαρισμού, η παραλία του Βόλου επέστρεψε, εξ όψεως, και πάλι στη φυσιολογική της κατάσταση.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μια εβδομάδα εντατικής αποκομιδής, ανακοίνωσε πως έχουν περισυλλεγεί τα νεκρά ψάρια στο 100% τόσο από τον Παγασητικό, το λιμάνι του Βόλου και τις γύρω παραλίες, όσο και από τον χείμαρρο Ξηριά, σε μήκος 7-8 χιλιομέτρων.
Ποσότητα εγκλωβισμένων ψαριών υπάρχει μέσα στη σήραγγα που συνδέει το θυρόφραγμα της λίμνης Κάρλας με τον Ξηριά
Για του λόγου το αληθές ανάρτησε βίντεο της Περιφέρειας που δείχνει πως δεν υπάρχουν νεκρά ψάρια σε κανένα ορατό σημείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ποσότητα εγκλωβισμένων ψαριών υπάρχει μέσα στη σήραγγα που συνδέει το θυρόφραγμα της λίμνης Κάρλας με τον Ξηριά. Σε εκείνο το σημείο, δεν μπορούν να επιχειρήσουν συνεργεία.
Συνολικά συλλέχθηκαν 270 τόνοι ψαριών που κατευθύνθηκαν για καύση, ενώ άλλοι 100 τόνοι που κατά 95% ήταν χώμα και 5% ψάρια κατευθύνθηκαν για υγειονομική ταφή σε επίσημα εγκεκριμένο χώρο στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Απαγορεύεται το κολύμπι εν αναμονή νέων μετρήσεων για την καταλληλότητα των υδάτων
Θυμίζουμε πως με απόφαση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου απαγορεύεται η κολύμβηση σε ένα μεγάλο μέτωπο της παραλία που αφορά ανατολικά και δυτικά την ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων νεκρών ψαριών που εκβράσθηκαν το τελευταίο διάστημα από τη λίμνη Κάρλα στα νερά του Παγασητικού.
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου προσδιορίζει την περιοχή από την ακραία παραλία της Αγριάς στα ανατολικά και μέχρι την παραλία του Αγίου Γεωργίου Κυνηγών στα δυτικά, όπου συμπεριλαμβάνονται δεκάδες αστικές και περιαστικές παραλίες και πλαζ του Πολεοδομικού Συγκροτήματος του Βόλου και μεταξύ αυτών ο Αναυρος, οι Πλάκες, ο Ναυτικός Όμιλος, η Ακτή Ξενία, οι Αλυκές, ο Άγιος Στέφανος, η Αμαρυλλίς,η Κριθαριά, ο Μάραθος, οι Αμφάνες όπου και μέχρι πρότινος κυμάτιζαν Γαλάζιες Σημαίες.
Όπως ανακοινώθηκε και επισήμως η απαγόρευση για κολύμβηση έγινε λόγω του έκτακτου φαινομένου παρουσίας νεκρών ψαριών και η απαγόρευση ισχύει μέχρι την ενημέρωση της Υπηρεσίας από την αρμόδια Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας για την εργαστηριακά επιβεβαιωμένη καταλληλόλητα των υδάτων.
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442