Πέθανε ο Παύλος Γερακάρης, μια είδηση που γέμισε με θλίψη τον χώρο της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα.
Ο επίτιμος πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) άφησε σήμερα (4/9) την τελευταία του πνοή.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο γνωστός δημοσιογράφος παραθέριζε στο εξοχικό του στο Βραχάτι, είχε πάει για μπάνιο και εντοπίστηκε νεκρός στη θάλασσα.
Απόφοιτος της Παντείου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κορυδαλλό, ενώ εργάσθηκε σε διάφορες εφημερίδες και έντυπα, αλλά και στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ, όπου υπήρξε προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος.
Διετέλεσε ακόμη τακτικό μέλος του Πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και πρόεδρος του δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού συμβουλίου της Ένωσης.
Το «αντίο» της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής:
«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει τη θλίψη της για τον ξαφνική απώλεια του Παύλου Γερακάρη που επί πολλά χρόνια υπηρέτησε την αθλητική δημοσιογραφία.
Ο εκλιπών εργάστηκε επί τρεις και πλέον δεκαετίες στην Τηλεόραση και Ραδιοφωνία της ΕΡΤ, καθώς και στις μεγαλύτερες αθηναϊκές εφημερίδες. Κάλυψε ως σχολιαστής διεθνείς αγώνες όλων των αθλημάτων και επιπέδων σε δεκάδες αποστολές σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ εργάστηκε και στις Υπηρεσίες Τύπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Ήταν πάντα κοντά στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στις προσπάθειες των αθλητών μας σε όλους τους κορυφαίους διεθνείς αγώνες.
Παράλληλα, είχε αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση, φτάνοντας να είναι και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου αλλά και μέλος των πειθαρχικών συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ, δίνοντας πολλές μάχες για τους συναδέλφους του.
Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, εκφράζοντας όλα τα μέλη της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Γερακάρη, στους οικείους του και τα μέλη της οικογένειας των αθλητικών συντακτών», αναφέρει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων