Ερυθρά Θάλασσα: Αναστέλλεται η επιχείρηση ρυμούλκησης του δεξαμενόπλοιου SOUNION
Στον «πάγο» η επιχείρηση ρυμούλκησης του δεξαμενόπλοιου Sounion καθώς δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή της.
Αναστέλλεται η επιχείρηση ρυμούλκησης του δεξαμενόπλοιου Sounion ανακοίνωσε η ναυτική αποστολή Ασπίδες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πλέον αναζητούνται εναλλακτικές λύσεις για την αποτροπή μια πρωτοφανούς περιβαλλοντικής καταστροφής στην περιοχή.
Σύμφωνα με την τελευταία εξέλιξη, «οι ιδιωτικές εταιρείες που ήταν υπεύθυνες για την επιχείρηση διάσωσης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή της επιχείρησης ρυμούλκησης του SOUNION, ότι δεν ήταν ασφαλές να προχωρήσει και διερευνούν εναλλακτικές λύσεις».
Δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή της επιχείρησης ρυμούλκησης
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η EUNAVFOR ASPIDES παραμένει επικεντρωμένη στην αρχική της εντολή, ενεργώντας ως αξιόπιστος πάροχος της θαλάσσιας ασφάλειας της ΕΕ, με στόχο να συμβάλει στην ελευθερία της ναυσιπλοΐας των εμπορικών πλοίων στην περιοχή δραστηριότητάς της».
Χτυπήθηκε την 21η Αυγούστου ανοιχτά του λιμένα Χοντάιντα
Το δεξαμενόπλοιο SOUNION, υπό ελληνική σημαία, με 150.000 τόνους αργού πετρελαίου στις δεξαμενές του, χτυπήθηκε επανειλημμένα την 21η Αυγούστου ανοιχτά του λιμένα Χοντάιντα, τον οποίο ελέγχουν οι αντάρτες, στην Ερυθρά Θάλασσα. Οι Χούθι, κίνημα προσκείμενο στο Ιράν, ανέλαβαν την ευθύνη για την ενέργεια, αναφέροντας πως το έπληξαν με drones εφόρμησης και πυραύλους.
Το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο βρίσκεται 72 ν.μ. δυτικά της Χοντεϊντά Υεμένης.
Το εικοσιπενταμελές πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου, το οποίο αποτελούσαν 23 υπήκοοι Φιλιππίνων και 2 υπήκοοι Ρωσίας, διασώθηκε από πλοίο της ναυτικής αποστολής Ασπίδες της Ευρωπαϊκής Ενωσης την επομένη της επίθεσης που υπέστη.
- Κάποιοι ξεχνάνε τι ήταν το ΠΑΣΟΚ και γιατί μπόρεσε να αλλάξει τη χώρα
- Αϊζέα Κάνααν σχολίασε τον Παναθηναϊκό
- Πώς η Ευρώπη κατάφερε να κάνει τα περισσότερα ύδατα κολύμβησης της «εξαιρετικά»
- Το καλοκαίρι ξεκινά από το ταξίδι: Η Κρήτη σε καλεί και η ANEK LINES σε βάζει… εν πλω σε mood διακοπών
- Λεπέν και Φάρατζ: Βαθιά μέσα σε σκάνδαλα διαφθοράς, προσπαθούν να σωθούν επικαλούμενοι «κυνήγι μαγισσών»
- Ο «Αρσέν Λουπέν» γυρίζει την Αττική
- Ασπρόπυργος: Βίντεο ντοκουμέντο με τον εγκαυματία να βγαίνει από την επιχείρηση – «Εγώ άναψα ένα τσιγάρο»
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442