Pavlopetri Watch Day 2024 Κολυμβητικές ξεναγήσεις στο Παυλοπέτρι Ελαφονήσου 30 & 31 Αυγούστου 2024
Ξεναγήσεις σε έναν μοναδικό βυθισμένο προϊστορικό οικισμό
Pavlopetri Watch Day: Στις 30 και 31 Αυγούστου, ο Δήμος Ελαφονήσου σε συνεργασία με την ARCH Europe και την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων διοργανώνουν κολυμβητικές ξεναγήσεις ανοιχτές στο κοινό με σκοπό τη γνωριμία με το Παυλοπέτρι και την ευαισθητοποίηση για τους κινδύνους που το απειλούν.
Ο βυθισμένος προϊστορικός οικισμός «Παυλοπέτρι» βρίσκεται στην ακτή και τον βυθό της όμορφης παραλίας που βρίσκεται απέναντι από την Ελαφόνησο.
Μια λωρίδα γης ένωνε την Ελαφόνησο με την απέναντι ακτή κατά τη διάρκεια της Τελικής Νεολιθικής Εποχής (4η χιλιετία π.Χ.). Εδώ αναπτύχθηκε ο εκτεταμένος οικισμός της Εποχής του Χαλκού (3η και 2η χιλιετία π.Χ.).Μια προϊστορική πόλη, με δρόμους, σπίτια και νεκροταφείο είναι ορατή στους επισκέπτες και τους κολυμβητές σε βάθος 1-3 μ. Θεμέλια τοίχων από κτίρια, δρόμοι, κιβωτιόσχημοι τάφοι και τάφοι σκαμμένοι στο φυσικό βράχο είναι μερικά μόνο από όσα θα αντικρύσει ο κολυμβητής. Τα ερείπια έχουν έκταση 40 στρεμμάτων, ενώ πολλά κτίσματα βρίσκονται ακόμη θαμμένα κάτω από την άμμο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος INHERIT, η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Ελαφονήσου και την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων τοποθέτησε υποβρύχια σήμανση για την διευκόλυνση των κολυμβητών.
Παρασκευή 30 Αυγούστου: 9.30 πμ (ελληνικά), 11 πμ (αγγλικά)
Σάββατο 31 Αυγούστου: 9.30 πμ (ελληνικά-αγγλικά)
Σημείο συνάντησης: στην πινακίδα του αρχαιολογικού χώρου, παραλία Παυλοπετρίου
Για τη συμμετοχή στις υποβρύχιες ξεναγήσεις είναι απαραίτητα:
1.Μάσκα, 2. Αναπνευστήρας, 3. Βατραχοπέδιλα ή παπούτσια θάλασσας,
- Αντηλιακό, 5. Καπέλο, 6. Νεράκι!

- Βουλή: Το βαρύ κλίμα στη ΚΟ της ΝΔ, η αβεβαιότητα και οι αντιπαραθέσεις για τις άρσεις ασυλίας των «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Harper’s Bazaar Greece: Το τεύχος Μαΐου κυκλοφορεί με το ΒΗΜΑ αυτή την Κυριακή
- Οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο στο Θησείο, φωνάζουν συνθήματα πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΚ (vid)
- «Πυρ ομαδόν» κατά Μητσοτάκη από την αντιπολίτευση για το Κράτος Δικαίου – «Πρέπει να φύγει ο διαπλεκόμενος πρωθυπουργός»
- Ωδή στην πιο τρελή χρονιά της δεκαετίας του ’90
- Αεροπορική εταιρεία στην Ολλανδία ακυρώνει πτήσεις λόγω της αύξησης του κόστους των καυσίμων
- Ο Αρμπελόα φεύγει και η λίστα είναι έτοιμη
- Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Τι κατέθεσε ο πατέρας του δράστη – «Σχεδίαζε επίθεση 5 ημέρες πριν»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442