Αττική Οδός: Στα 2,5 ευρώ τα διόδια από τις 6 Οκτωβρίου
Την ανακοίνωση έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Από τις 6 Οκτωβρίου τα διόδια στην Αττική Οδό θα μειωθούν στα 2,5 ευρώ από 2,8 ευρώ τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η καθημερινότητα και τα προβλήματά της βρίσκονται στο επίκεντρο της ατζέντας της κυβέρνησης.
Οι όροι της σύμβασης προέβλεπαν τη μείωση των διοδίων μετά τη νέα παραχώρηση και για διάστημα πέντε ετών
Κατά την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο, αναφέρθηκε στη σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού, επισημαίνοντας ότι τα διόδια από τις 6 Οκτωβρίου θα μειωθούν κατά 30 λεπτά του ευρώ.
«Τα δημόσια ταμεία θα ενισχυθούν με παραπάνω από 3 δισ. ευρώ από την εταιρεία που θα τη διαχειριστεί, αλλά θα υπάρχει και χειροπιαστό όφελος για τους πολίτες, καθώς από τις 6 Οκτωβρίου τα διόδια στην Αττική Οδό θα μειωθούν από 2,8 ευρώ στα 2,5 ευρώ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Αλλαγή στην τιμή των διοδίων στην Αττική Οδό ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μετά τη νέα παραχώρηση
Όπως είχε γράψει ο ΟΤ, οι όροι της σύμβασης προέβλεπαν τη μείωση των διοδίων μετά τη νέα παραχώρηση και για διάστημα πέντε ετών στα 2,5 ευρώ από 2,8 ευρώ που είναι σήμερα. Ο νέος παραχωρησιούχος-σύμφωνα με τη σύμβαση- έχει δικαίωμα να αναπροσαρμόσει το αντίτιμο διέλευσης, αλλά μετά την πάροδο της πενταετίας και υποβάλλοντας αίτημα αύξησης το οποίο να τεκμηριώνεται από τις κυκλοφοριακές συνθήκες του αυτοκινητοδρόμου.
- Γεραπετρίτης: Βλέπει «νίκες» στην εξωτερική πολιτική – Τι είπε για F 35 και casus belli
- Πώς αντέδρασε ο προπονητής της Νορβηγίας για τη spider-cam: «Η μπάλα πέφτει ευθεία από τον ουρανό» (vid)
- Άτυπη οικονομία: Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και προστασία – Πρωτιά της Ελλάδας
- Γιατί η Σοσάνα Ζούμποφ θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τη δημοκρατία;
- Ασπρόπυργος: Πέθανε ένας από τους τρεις πολυεγκαυματίες από τη φωτιά
- ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να λειτουργεί με αυτόματο πιλότο»
- Η FIFA πήρε θέση για το γκολ της Αγγλίας και την spider-cam: «Ο αισθητήρας δεν κατέγραψε κάποια επαφή»
- Μητσοτάκης: Αυτοέπαινοι για τις συλλήψεις για Marfin – Πανηγυρισμοί για τη μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442