Μπλίνκεν: Ενδεχομένως τελευταία ευκαιρία για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας
Ένατη επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στο Ισραήλ μετά τον πόλεμο - Με ποιους θα συναντηθεί
Στην προειδοποίηση πως ενδεχομένως τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία για να επιτευχθεί συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας προχώρησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.
Όπως είπε ο Άντονι Μπλίνκεν από το Ισραήλ, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη σήμερα Δευτέρα 19 Αυγούστου, «είναι μια αποφασιστική στιγμή, ίσως είναι η καλύτερη, ενδεχομένως η τελευταία ευκαιρία να επιστρέψουν οι όμηροι στα σπίτια τους, να επιτευχθεί εκεχειρία και να μπει όλος ο κόσμος στον δρόμο της ειρήνης και της ασφάλειας που θα διαρκέσουν», τόνισε ο Μπλίνκεν πριν τη συνάντησή του στο Τελ Αβίβ με τον Ισραηλινό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ.
Ένατη επίσκεψη Μπλίνκεν στο Ισραήλ μετά τον πόλεμο – Με ποιους θα συναντηθεί
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος πραγματοποιεί την ένατη επίσκεψή του στο Ισραήλ μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου, τόνισε ακόμη ότι η Ουάσινγκτον εργάζεται επίσης για να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή εν μέσω ανησυχιών για ενδεχόμενη επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ μετά τον φόνο του επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη τον Ιούλιο.
Σημειώνεται ότι ο Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ και τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτσογκ.
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)


















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442