Πολιτική Προστασία: Έφτασε στην Ελλάδα, μέσω Πάτρας, η Γαλλική βοήθεια για τις φωτιές
Συνολικά 35 πυροσβεστικά οχήματα έφτασαν οδικώς μέσω Ιταλίας στην Πάτρα
Μέσω του λιμανιού της Πάτρας έφτασαν χθες το βράδυ δεκάδες πυροσβέστες από την Γαλλία με 35 οχήματα, για να βοηθήσουν την Ελλάδα την δύσκολη αυτή περίοδο των πυρκαγιών στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.
Οι Γάλλοι πυροσβέστες ήρθαν στην Ελλάδα από την Ανκόνα της Ιταλίας και αργά το βράδυ απόβιβαστηκαν στο λιμάνι της Πάτρας, όπου τους περίμεναν Έλληνες συνάδελφοί τους.
Στην Αθήνα
Οι Γάλλοι θα προωθηθούν στην Αθήνα για να βοηθήσουν στην πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Αττική και θα επιχειρήσουν οπουδήποτε χρειαστεί τις επόμενες ημέρες.
Δεν είναι η πρώτη φορά που πυροσβέστες από τη Γαλλία έρχονται στην χώρας μας, καθώς αυτό έχει συμβεί και στο παρελθόν, με τους Γάλλους να αφήνουν τις καλύτερες των εντυπώσεων, τόσο για την επιχειρησιακή τους κατάσταση, όσο και για την οργάνωσή τους.
- Νέα αιματηρή σύγκρουση στο βόρειο Μάλι: Δεκάδες νεκροί στις συγκρούσεις στρατού και τζιχαντιστών στο Σαχέλ
- Συνελήφθη στη Βρετανία η 46χρονη για τον εμπρησμό στη Marfin
- Ταϊλάνδη: Πώς ξεκίνησε η φονική φωτιά σε παμπ στην Μπανγκόκ- «Μπλοκαρισμένες οι έξοδοι κινδύνου»
- Τι είπε ο προπονητής των Καβαλίερς για το μέλλον του Λεμπρόν Τζέιμς (vid)
- Να οχυρωθεί η δημοκρατία και να ενισχυθεί η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ταυτόσημες έννοιες
- Στάχτη το παλιό κτίριο του θεάτρου Μπάντμιντον – Έρευνα για τα αίτια της φωτιάς
- Τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες σε επίθεση της Ουκρανίας με drones στην περιφέρεια της Μόσχας
- Λάτσιο για Χάμες Ροντρίγκες μετά τις καλές εμφανίσεις στο Μουντιάλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442