Βούλιαξε η Άνω Μερά χθες βράδυ στο πανηγύρι
Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε εχθές το βράδυ το γραφικό χωριό Άνω Μερά στη Μύκονο ώστε να γλεντήσει στο καθιερωμένο πανηγύρι του Αυγούστου.
Το πεδινό χωριό Άνω Μερά της Μυκόνου, το οποίο απέχει μόλις 8 χλμ. από της Χώρα του νησιού δέχθηκε πλήθος κόσμου για το καθιερωμένο πανηγύρι του Αυγούστου με το κοινό να χορεύει και να διασκεδάζει, ακούγοντας παραδοσιακή νησιωτική μουσική και λαϊκά άσματα όπως το «Χαμοπούλια» του Δημήτρη Μπάση.
Η Μύκονος μπορεί να είναι ευρέως γνωστή για τα νυχτερινά της μαγαζιά, στα οποία το πάρτι φαίνεται να μην τελειώνει ποτέ, όμως όπως φαίνεται και η τοπική κουλτούρα του πανηγυριού έχει αγαπηθεί δεόντως.
Το γραφικό χωριό πέραν της κυκλαδίτικης ομορφιάς του, με το λευκό και το μπλε να κυριαρχεί, διαθέτει και παραδοσιακές ταβέρνες με νόστιμα τοπικά εδέσματα
Τόσο ντόπιοι, όσο και τουρίστες όλων των ηλικιών, από όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου, επισκέφτηκαν την πλατεία της Άνω Μέρας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ξέφρενο γλέντι, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, υπό τον ήχο αγαπημένων τραγουδιών και μπουζουκιών.
Το μοναδικό χωριό
Με πληθυσμό 1459 κατοίκων, η Άνω Μερά είναι το γραφικό χωριό που αξίζει κανείς να επισκεφτεί στο δρόμο του για τις βορειοανατολικές παραλίες του νησιού των ανέμων.
Το γραφικό χωριό πέραν της κυκλαδίτικης ομορφιάς του, με το λευκό και το μπλε να κυριαρχεί, διαθέτει και παραδοσιακές ταβέρνες με νόστιμα τοπικά εδέσματα.
Επιπροσθέτως στο χωριό βρίσκεται το ιστορικό ολόλευκο μοναστήρι της Παναγίας της Τουρλιανής, που χτίστηκε τον 15ο αιώνα και το οποίο κοσμεί την κεντρική πλατεία του χωριού. Γύρω από τη μονή έχει αναπτυχθεί ο σημερινός οικισμός της Άνω Μεράς.
- Η ΚΝΕ για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου
- Μπράιτον: Εκτός για μήνες ο Τζίμας
- Οκτώ σκάφη προσδέθηκαν για πρώτη φορά ταυτόχρονα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
- Νέα Ζηλανδία: Ύστερα από αναμονή ημερών ανακτήθηκε αυγό Φαμπερζέ που είχε… καταπιεί κλέφτης
- Χρόνος, φθορά, αμφισβήτηση, φιλοσοφία: Ο εικαστικός κόσμος της Λυδίας Δαμπασίνα είναι φτιαγμένος από ερωτήματα
- Αγρίνιο: Τρεις 13χρονες συνελήφθησαν για μπούλινγκ σε συμμαθήτριά τους
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Τα καλά από το σκάσιμο μιας «φούσκας» πολλών τρισ. ευρώ
- Ολυμπιακός: Αυτή είναι η αποστολή για το ματς με τον ΟΦΗ (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-136x85.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442