
Κύπρος: Έτοιμη να υποδεχτεί ξένους πολίτες που εγκαταλείπουν τη Μέση Ανατολή
Η Κύπρος θα ανοίξει τα σύνορά της σε «μεγάλο αριθμό» πολιτών της ΕΕ και άλλων χωρών που αναχωρούν από Ισραήλ και Λίβανο.
Κρεβάτια στήνονται σε σχολεία και άλλους χώρους της Λάρνακας καθώς η Κύπρος ετοιμάζεται να υποδεχτεί πολίτες ξένων χωρών που εγκαταλείπουν τη Μέση Ανατολή ενόψει ιρανικής επίθεσης στο Ισραήλ.
Οι προετοιμασίες για την άφιξη ξένων πολιτών από το Ισραήλ και τον Λίβανο έχουν ολοκληρωθεί, δήλωσε την Τρίτη στο κυπριακό πρακτορείο CNA ο υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος.
Όπως είπε, η Κύπρος είναι έτοιμη να υποδεχτεί «μεγάλο αριθμό» πολιτών της ΕΕ και άλλων χωρών εφόσον δεχτούν να επιστρέψουν σύντομα στις χώρες τους.
Όπως έχει συμβεί αρκετές φορές μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, πλοία θα μεταφέρουν τους ξένους υπηκόους είτε στη Λάρνακα είτε στη Λεμεσό.
Οργή στην τουρκοκυπριακή πλευρά
Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ στα Κατεχόμενα επέκρινε το σχέδιο της Κυπριακής Δημοκρατίας χαρακτηρίζοντάς το «ανεύθυνο». Όπως υποστήριξε, η Κύπρος θα μπορούσε να γίνει στόχος αντιποίνων από ομάδες στη Μέση Ανατολή.
Ο Τατάρ κατηγόρησε το Ισραήλ για προσπάθεια γενοκτονίας των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας και ισχυρίστηκε ότι ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ισραήλ.
Ο υπουργός Εξωτερικών Κόμπος απέρριψε τους ισχυρισμούς και δήλωσε ότι οι προετοιμασίες έχουν ανθρωπιστικό χαρακτήρα.
- Πορτογαλία: Δύο παιδιά 3 και 5 ετών από τη Γαλλία βρέθηκαν μόνα τους σε αυτοκινητόδρομο – «Ήταν φοβισμένα»
- Διαιτησία: Η πίεση στους Σιδηρόπουλο, Παπαδόπουλο, Τζήλο για το VAR
- Ρωσία: Η Κίνα είναι έτοιμη να βοηθήσει στην επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στον πόλεμο με την Ουκρανία
- Πού επιτρέπονται και πού απαγορεύονται οι ανεμογεννήτριες με το νέο χωροταξικό ΑΠΕ
- Τοντ Μπλανς: Δεν θα εισηγηθώ προεδρική χάρη για την Γκισλέιν Μάξγουελ
- Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι έχει έρθει η ώρα να αφήσουν ξανά το αποτύπωμά τους στη Γροιλανδία






