Φωτιά στην Αττική: Κάηκε ολοσχερώς το σπίτι του Γιάννη Ζουγανέλη στον Βαρνάβα
Το μόνο που διασώθηκε ήταν το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, που διατηρούσε ο Γιάννης Ζουγανέλης εντός του κτήματός του, στη μνήμη του πατέρα του.
Σπίτια, επιχειρήσεις, υποδομές, αυτοκίνητα, ζώα και τεράστιες εκτάσεις δάσους έγιναν στάχτη στη μεγάλη φωτιά της βορειοανατολικής Αττικής. Κόποι ετών καταστράφηκαν παρά τις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων που έδωσαν μάχη με τις φλόγες.
Από το Βαρνάβα μέχρι το Γραμματικό, από το Καπανδρίτι μέχρι τη Λίμνη του Μαραθώνα, από τον Άγιο Στέφανο, τη Σταμάτα, τη Δροσιά και τον Διόνυσο μέχρι την Πεντέλη. Από τη Νέα Μάκρη, τη Ραπεντώσα και την Καλλιτεχνούπολη στο Πάτημα Χαλανδρίου και στο Πάτημα Βριλησσίων το πύρινο μέτωπο σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του.
Το σπίτι που κατέστρεψε η φωτιά δεν ήταν η μόνιμη κατοικία του καλλιτέχνη
Ανάμεσα στα σπίτια που παραδόθηκαν στις φλόγες ήταν και του Γιάννη Ζουγανέλη. Η οικία του μουσικού στο κτήμα του στον Βαρνάβα κάηκε ολοσχερώς.
Το μόνο που διασώθηκε ήταν το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, που διατηρούσε ο Γιάννης Ζουγανέλης εντός του κτήματός του, στη μνήμη του πατέρα του Νικολάου.
Το σπίτι που κατέστρεψε η φωτιά δεν ήταν η μόνιμη κατοικία του καλλιτέχνη, όμως περνούσε αρκετές ημέρες του χρόνου εκεί με την οικογένειά του και τα αγαπημένα του πρόσωπα. Μαζί με το κτίσμα χάθηκαν και πολλά από τα μουσικά του έργα, παρτιτούρες, δουλειά 50 χρόνων, καθώς και έργα τέχνης.
Ο ίδιος, περιγράφοντας το μέγεθος της υλικής ζημιάς που υπέστη στο tlife, τόνισε: «Το σπίτι έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Καταστράφηκαν προσωπικά μου έργα, παρτιτούρες, εδώ και 50 χρόνια, ένα έργο του Φώτη Κόντογλου, τους «Αγίους Ανάργυρους», ένα εξαιρετικό έργο. Βλακεία μου που δεν το πήρα. Κάποτε, κάπως το υποψιαζόμουν ότι μπορεί και να συμβεί αυτό. Δεν ήταν η μόνιμη κατοικία μου, αλλά περνούσα πολλές ώρες του χρόνου εκεί, γνωρίζοντας το περιβάλλον, ανανεώνοντας το περιβάλλον. Κάποτε είχα και ζωάκια εκεί. Εκεί κατάλαβα τι σημαίνει φύση».
Η κόρη του, Ελεονόρα Ζουγανέλη, παρέμεινε σιωπηλή κι αρκέστηκε να γράψει σε δημοσίευσή της στο Instagram: «Πόσο ακόμα…»
Η ανάρτησή της

- Αναβαθμίζονται οι εσωτερικές διαδρομές σε μεγάλο άλσος της Αττικής
- Το παρασκήνιο της κόντρας του Αταμάν με τον Μαρτίνεθ (vid)
- Ο έρωτας της Τζέιν Φόντα και του Τεντ Τέρνερ – «Η ζωή είναι πολύ σύντομη για τσακωμούς»
- Τρόφιμα: Τι έδειξαν οι έλεγχοι για υπολείμματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων
- Κρουαζιερόπλοιο MV Hondius: Εν πλω προς τα Κανάρια – «Όλοι θα μείνουν μέσα μέχρι την άφιξη των αεροσκαφών»
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 22χρονος που έτρεχε με 162 χλμ στην εθνική οδό
- Εγκαινιάστηκε το πρώτο Αυτοδιοικητικό-Επιχειρηματικό Κέντρο στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης
- Παράπονα του Κομπανί για τη διαιτησία: «Πολλές αποφάσεις εναντίον μας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442