Πιο συγκεκριμένα, τα νοσηλευτικά ιδρύματα που θα είναι σε ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά είναι τα κέντρα υγείας της Νέας Μάκρης και του Καπανδριτίου αλλά και τα νοσοκομεία Σωτηρία και Γ. Γεννηματάς.
Όλα εφημερεύουν και είναι έτοιμα να περιθάλψουν όσους έχουν υποστεί εγκαύματα ή αναπνευστικά προβλήματα λόγω της μεγάλης φωτιάς.
Με ανακοίνωσή του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ενημερώνει τους πολίτες που πιθανώς χρειάζονται βοήθεια για τα νοσηλευτικά ιδρύματα που βρίσκονται σε ετοιμότητα.
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας
Κέντρα Υγείας Ν. Μάκρης και Καπανδριτίου βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, με ιατρούς πλέον των εφημερευόντων. Ετέθησαν επίσης σε αυξημένη ετοιμότητα το «ΣΩΤΗΡΙΑ» για πνευμονολογικά περιστατικά και το «Γ. Γεννηματάς» για τυχόν εγκαυματίες. Μέχρι αυτή την ώρα έχουμε 2 (1 άντρας… pic.twitter.com/gYVIlSSsaz
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής τέσσερα άτομα έχουν μεταφερθεί στα Κέντρα Υγείας.
Ένας άνδρας και μία γυναίκα μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Κ.Υ. Καπανδριτίου, ωστόσο απαραίτητη κρίθηκε η διακομιδή του 67χρονου άνδρα, ο οποίος πάσχει από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, στο Κ.Υ. Νέας Μάκρης διότι δεν λειτουργούσε το υποστηρικτικό μηχάνημα, λόγω διακοπής ρεύματος στην περιοχή.
Επιπλέον, στο Σισμανόγλειο μετέβησαν ακόμη δύο άτομα, ένας 67χρονος με ΧΑΠ και ένας 83χρονος που εισέπνευσε καπνό.