Ρωσία: Κυβερνητικά καψόνια στο YouTube με συνεχείς διακοπές πρόσβασης
H Mόσχα ασκεί πιέσεις για τα «παράνομα» βίντεο που αφορούν τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Spotlight
-
Δίκη για εξοπλιστικά: «Ποτέ κανένας δεν με δωροδόκησε» κατέθεσε ο Γιάννος Παπαντωνίου
-
Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ισχυρίζονται ότι η μετανάστευση είναι εκτός ελέγχου – Οι αριθμοί τούς διαψεύδουν
-
Προ των πυλών ο «πόλεμος» Ρωσίας - Δύσης: ΗΠΑ και Βρετανία κανονίζουν τα επόμενα βήματα
-
Η αδερφή του 46χρονου εξετάζεται ως βασική ύποπτη της δολοφονίας - Τα στοιχεία που την ενοχοποιούν
Εκτός λειτουργίας για τους περισσότερους Ρώσους βρίσκεται την Πέμπτη το YouTube εν μέσω κλιμακούμενων πιέσεων της Μόσχας για τα βίντεο του πολέμου στην Ουκρανία.
Όπως ανακοίνωσε η ρωσική υπηρεσία εποπτείας του διαδικτύου Sboi.rf, χιλιάδες αναφορές συγκεντρώθηκαν τις τελευταίες ώρες για τη διαθεσιμότητα του YouTube, εταιρείας του ομίλου Alphabet της Google.
Χρήστες στη Ρωσία ανέφεραν πως μπορούν να συνδεθούν στο YouTube μόνο μέσω εικονικών ιδιωτικών δικτύων (VPN).
«To YouTube δεν λειτουργεί» έγραψε ένας ανώνυμος ένας χρήστης.
Δημοσιογράφοι του Reuters στη Ρωσία ανέφεραν πως δεν έχουν πρόσβαση, αν και το YouTube παρέμεινε διαθέσιμο μέσω ορισμένων κινητών συσκευών..
Το YouTube είναι ένα από τα τελευταία προπύργια της ελεύθερης έκφρασης στο ρωσικό διαδίκτυο και εξακολουθεί να φιλοξενεί υλικό αντιπάλων του Κρεμλίνου, υλικό που έχει σε μεγάλο βαθμό αποσυρθεί από άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη Ρωσία.
Οι ταχύτητες πρόσβαση στην υπηρεσία βίντεο έχουν μειωθεί δραστικά τις τελευταίες εβδομάδες. Ρώσοι βουλευτές επιρρίπτουν την ευθύνη στην Google, κάτι που η εταιρία αρνείται .
Ο Αλεξάντερ Χινστέιν, επικεφαλής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την πολιτική πληροφοριών, προειδοποίησε τον περασμένο μήνα πως οι ταχύτητες του YouTube μπορεί να πέσουν ακόμη και και 70%.
Είπε πως η υποβάθμιση είναι «απαραίτητο βήμα, το οποίο κατευθύνεται όχι εναντίον των Ρώσων χρηστών, αλλά εναντίον της διοίκησης ενός ξένου διαχειριστή που εξακολουθεί να πιστεύει ότι μπορεί να παραβιάζει και να αγνοεί τη νομοθεσία μας χωρίς τιμωρία».
Ο Χινστέιν ισχυρίστηκε όμως αργότερα ότι τα προβλήματα πρόσβασης οφείλονται στην αποτυχία της Google να επενδύσει σε υποδομές, όπως τοπικούς διακομιστές στη Ρωσία, κάτι που διέψευσε η διεύθυνση του YouTube.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις