Τέλος εποχής: Αποσύρεται στα 41 του ο Χουέρτας από την Εθνική Βραζιλίας
Τέλος εποχής στην εθνική Βραζιλίας, αφού ο Μαρσελίνιο Χουέρτας αποσύρθηκε από την σελεσάο σε ηλικία 41 ετών, έπειτα από 19 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του
Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας έριξε τίτλους τέλους στην παρουσία του στην εθνική Βραζιλίας σε ηλικία 41 ετών, κλείνοντας τον κύκλο του στην ομάδα μέσα σε αποθέωση.
Ο 41χρονος γκαρντ αποτελούσε τον τελευταίο σύνδεσμο μία σπουδαίας γενιάς των Βραζιλιάνων, που περιλάμβανε μεταξύ άλλων τον Λεάντρο Μπαρμπόσα, τον Νένε, τον Τιάγκο Σπλίτερ, τον Άντερσον Βαρεχάο και τον Μαρκίνιος Βινίσιους (όλοι πλέον έχουν αποσυρθεί από τα παρκέ), με το «αντίο» του στην εθνική να σηματοδοτεί και επίσημα το πέρασμα σε μία νέα εποχή για το μπάσκετ της χώρας.
Τα σπουδαία επιτεύγματα
Ο έμπειρος γκαρντ, ωστόσο, θα συνεχίσει να αγωνίζεται σε συλλογικό επίπεδο, αφού πριν από μερικές εβδομάδες υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο με την Τενερίφη.
Ο Χουέρτας ήταν σταθερό μέλος της ομάδας από το 2005 και σε αυτό το διάστημα πήρε μέρος μεταξύ άλλων σε 3 Ολυμπιακούς Αγώνες και 5 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ενώ κατέκτησε και δύο χρυσά μετάλλια σε Παναμερικανικούς Αγώνες.
Στον τελευταίο αγώνα του με την φανέλα της Βραζιλίας, ο Χουέρτας είχε 9 πόντους με 3/9 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 1 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 5 λάθη σε 19 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα συμμετοχής στην ήττα από την Team USA με 87-122 για τα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.
Το Art Project Space παρουσιάζει την Πέμπτη 7 Μαΐου τη συλλεκτική έκδοση Πειρατές, με πρωτότυπα χαρακτικά του Νίκου Κυριακόπουλου. Εκεί όπου η τέχνη είναι τρόπος ζωής
Η Παρί προηγήθηκε με τον Ντεμπελέ στο 3', η Μπάγερν ισοφάρισε στο 94', όμως οι φιλοξενούμενοι πήραν το εισιτήριο για τον τελικό και θα διεκδικήσιυν δεύτερη σερί χρονιά το Champions League κόντρα στην Αρσεναλ.
Όσα είπε ο βοηθός του Μαρτίνεθ, μετά τη νίκη της Βαλένθια επί του Παναθηναϊκού, τονίζοντας πως στα δύο τελευταία παιχνίδια ο Εργκίν Αταμάν προσπθεί να επηρεάσει το παιχνίδι με τις διαμαρτυρίες του.