Το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος έγραψε ο Μαρσελίνιο Χουέρτας. Ο 40χρονος Βραζιλιάνος γκαρντ φορά την τρέχουσα σεζόν τη φανέλα της Τενερίφης. Πριν από λίγες ημέρες, ο Χουέρτας σημείωσε 31 πόντους απέναντι στο Περιστέρι, για να περάσει στην πρώτη θέση του πίνακα των παικτών με τις περισσότερες ασίστ στη Liga Endesa, κατά τη διάρκεια του ντέρμπι των Κανάριων Νήσων.
Η Τενερίφη πήρε μία δύσκολη νίκη, με 93-92 επί της Γκραν Κανάρια, με τον Ουέρτας να σηκώνει το… γήπεδο στο πόδι, όταν πάσαρε στον Γεωργιανό διεθνή σέντερ Γκιόργκι Σερμαντίνι, αφήνοντας στη 2η θέση των κορυφαίων πασέρ του ισπανικού πρωταθλήματος τον Πάμπλο Λάσο.
O Oυέρτας μοίρασε 5 ασίστ στο ματς με την Γκραν Κανάρια και ήταν η πάσα του στον Σερμαντίνι αυτή που έθεσε επικεφαλής τον Ουέρτα στη σχετική λίστα. Πλέον, ο Χουέρτας μετρά 2.898 ασίστ. Χρειαζόταν 4 για να γράψει ιστορία και να ξεπεράσει τον νυν τεχνικό της Μπάγερν Μονάχου και πρώην προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, Πάμπλο Λάσο (2.896), αλλά μέχρι την ολοκλήρωση της αναμέτρησης μοίρασε 5 ασίστ.
Ο Χουέρτας έκανε αυτό το ρεκόρ σε 17 σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα και σε σύνολο 650 αναμετρήσεων, έχοντας αγωνιστεί σε πέντε ισπανικές ομάδες (Μπανταλόνα, Μπιλμπάο, Μπασκόνια, Μπαρτσελόνα και Τενερίφη). Ο Χουέρτας έχει μέσο όρο 6,4 ασίστ στη Liga Endesa.
✨ ????????
? Marcelinho Huertas suma 2.897 asistencias y se convierte en el MÁXIMO ASISTENTE HISTÓRICO de la #LigaEndesa tras superar a Pablo Laso.
Το Art Project Space παρουσιάζει την Πέμπτη 7 Μαΐου τη συλλεκτική έκδοση Πειρατές, με πρωτότυπα χαρακτικά του Νίκου Κυριακόπουλου. Εκεί όπου η τέχνη είναι τρόπος ζωής
Ντράγκαν Σάκοτα και Δημήτρης Φλιώνης μίλησαν για τον ημιτελικό του Basketball Champions League κόντρα στη Μάλαγα και αναφέρθηκαν σε όσα πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ ώστε να προκριθεί στον τελικό.
Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επιστρέψει από το -19 με το οποίο έχανε από τη Βαλένθια, οι Ισπανοί όμως άντεξαν (91-87) και μείωσαν τη σειρά σε 1-2. «Όλα για όλα» στο τέταρτο παιχνίδι και πάλι στο ΟΑΚΑ.
Ένα φάουλ κατά του Παναθηναϊκού ήταν η αιτία να«ανάψουν τα αίματα» ανάμεσα στον Εργκίν Αταμάν και Πέδρο Μαρτίνεθ στο 27' του αγώνα, γεγονός που οδήγησε στην αποβολή αμφότερων.